După asumarea responsabilității în cazul Simonei Halep, Patrick Mouratoglou atacă și companiile de suplimente: ”Numele tău e târât într-un scandal”

După asumarea responsabilității în cazul Simonei Halep, Patrick Mouratoglou atacă și companiile de suplimente: ”Numele tău e târât într-un scandal”

Patrick Mouratoglou, antrenorul Simonei Halep, și-a asumat în premieră responsabilitatea în cazul de dopaj al sportivei noastre, ieșind public vineri seara într-o postare VIDEO pe Instagram.

Un mesaj care vine după ce Halep a depus apelul către Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS). Iar antrenorul francez, câștigător a 10 turnee de Grand Slam împreună cu fosta sa elevă Serena Williams, și-a asumat întreaga vină pentru scandalul de dopaj în care este implicată eleva sa.

În același timp însă, el a ținut să pună la zid și companiile producătoare de suplimente de efort. Mouratoglou, împreună cu fizioterapeuta Candice Gohier i-au recomandat româncei să adauge un supliment de colagen în dieta sa, apelând la o firmă mai degrabă necunoscută din Canada. Suplimentul pe numele său Keto Mct a fost contaminat cu substanța denumită roxadustat, după cum s-a apărat Simona.

ADVERTISING

„Mi s-au deschis ochii și am realizat că orice sportiv se poate contamina mâine, pentru că, aparent, acest lucru se întâmplă tot mai des. Suplimentele ar trebui să fie curate, dar se întâmplă să fie contaminate.

Vorbim despre cantități extrem de mici. Nu au niciun efect, dar se întâmplă să le ai în organism și să fii pozitiv la un test anti-doping. Asta e teribil, pentru că ești complet inocent, reputația ta e afectată!

Numele tău e târât într-un scandal de dopaj și poți sta pe bară mult timp. Îți afectează reputația fără motiv, pentru că nu ai făcut nimic. Am realizat că oricine o poate păți și că trebuie să fii 100% sigur că nu se va întâmpla asta cu companiile de suplimente pe care le alegi”, a mai spus Mouratoglou pe Instagram.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Firma respectivă din America de Nord a fost acționată în judecată de Simona Halep, care a uzitat acest Keto Mct timp de 5 zile.

Mouratoglou a mai spus în interviu că este optimist în ceea ce privește un verdict favorabil la TAS: ”Simona nu s-a dopat niciodată, că este o victimă și trebuie să revină pe teren și să joace cât de repede posibil”, a afirmat reputatul antrenor.

D.A.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!