Presa americană, despre ultima șansă pe care o are Simona Halep la Roland Garros 2024

Presa americană, despre ultima șansă pe care o are Simona Halep la Roland Garros 2024

Presa americană scrie că Simona Halep mai are o ultimă șansă în speranța de a lua parte la Roland Garros 2024.

După ce nu a primit un wild card din partea organizatorilor, Simona mai poate spera doar la o invitație tardivă pentru a juca în calificări.

Totuși, și acest scenariu este dificil de realizat. Ar trebui ca jucătoarele aflate în fața ei să nu mai poată lua parte la calificări.

"După ce accidentările au făcut-o să se retragă de la Oeiras și Madrid, ea joacă la Trophée Clarins săptămâna aceasta și a acceptat, de asemenea, un wild card pentru a juca la Rabat săptămâna viitoare, într-un potențial semn că va încerca să joace la Roland Garros. Dar, în afară de o invitație tardivă pentru a juca în calificări din partea Federației de Tenis din Franța, șansele ei au dispărut", a scris TennisUpToDate.

ADVERTISING

Anunțul organizatorilor de a nu-i oferi un wild card Simonei nu este deloc surprinzător. Asta deoarece organizatorii de la Roland Garros au un protocol strict în privința oferirii invitațiilor.

6 invitații sunt păstrate pentru jucătoarele din Franța, în timp ce alte 2 sunt pentru jucătoare din Australia și SUA, în baza unor parteneriate făcute de Federația de Tenis din Franța.

Din 2008 încoace, singura excepție s-a făcut în 2020, când pandemia de coronavirus i-a determinat pe organizatori să acorde unor wild card-uri unor sportive care nu ar fi fost eligibile, Eugenie Bouchard și Tsvetana Prinokova. Totuși, atunci erau restricții de călătorie majore.

ADVERTISING

O altă excepție a fost făcută în 2004, când Martina Navratilova a revenit în tenis în proba de simplu după 10 ani de pauză. Navratilova avea însă o situație complet diferită față de cea a Simonei.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!