Poli Iași confirmă numirea ca antrenor principal a unei foste legende a lui CFR Cluj

Poli Iași confirmă numirea ca antrenor principal a unei foste legende a lui CFR Cluj

Politehnica Iași s-a despărțit sâmbătă de Leo Grozavu, după înfrângerea contra celor de la FC Botoșani, scor 2-1 în play-out, iar acum a confirmat numele unui nou antrenor principal.

Președintele Consiliului Director al Politehnicii, Cornel Șfaițer, fost președinte în Liga 1 și la Botoșani, a anunțat faptul că noul antrenor sub Copou va fi portughezul Tony da Silva, de 43 de ani, cel care a activat în eșaloanele doi și trei din Portugalia.

„A trebuit să ne mișcăm rapid pentru a scoate echipa din criză. Nu aveam timp să stăm după vreun antrenor, indiferent de cota lui. Noul tehnician trebuie să aibă timp să pregătească meciul cu FC U Craiova 1948, pe care trebuie să-l câștigăm. Din multitudinea de propuneri care au venit pe adresa noastră ne-am decis asupra lui Tony. A contat enorm și faptul că vorbește româna și alte limbi de circulație internațională, precum și faptul că a urmărit mereu campionatul nostru, fiind la curent cu tot ce se întâmplă. Eu am încredere că Tony va fi un De Zerbi de România!”, a declarat Șfaițer pentru cotidianul Gazeta Sporturilor.

ADVERTISING

Este cunoscut faptul că Tony a negociat în trecut și pentru postul de antrenor principal la FCSB, dar negocierile cu patronul Gigi Becali au fost sistate. Tony a antrenat ca principal sau secund pe la Academico Viseu, Freamunde, Oliveirense, Braganca, Vilar Perdizes, Pacos de Fereira sau Montalegre.

Ca jucător, Tony, fost căpitan timp de 3 ani la CFR Cluj, a bifat două trofee de campion, două Cupe ale României și o Supercupă, toate cu formația din Gruia.

D.A.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!