Patrick Mouratoglou a răbufnit la adresa conducătorilor din tenis: "E trist"

Patrick Mouratoglou a răbufnit la adresa conducătorilor din tenis: "E trist"

Antrenorul Simonei Halep, Patrick Mouratoglou, consideră că permiterea off-court coachingului în tenisul masculin n-a adus nicio schimbare.

Francezul solicită ca antrenorii să fie lăsați să coboare pe teren și să discute cu jucătorii, nu să strige sau să facă gesturi din tribune.

"ATP le-a permis antrenorilor să ofere indicații în timpul meciurilor, dar n-a schimbat mai nimic deoarece antrenorii făceau asta și în trecut. E trist pentru că ar putea fi atât de interesant. Unul dintre scopurile de a avea off-court coaching în timpul meciurilor este interacțiunea dintre jucător și antrenor, care le-ar permite suporterilor să vadă ce se întâmplă cu adevărat, poate un discurs grozav sau chiar o neînțelegere. Uneori, așa cum vedeți în sporturile din SUA, momentul antrenorului poate fi punctul culminant al meciului. Însă a o face din tribună, fără microfoane, nu e un mod bun de a trata un antrenor", a spus Patrick Mouratoglou pentru Tennis Majors.

ADVERTISING

"Aș prefera un moment adevărat, ca atunci când WTA permitea ca antrenorul să coboare pe teren și să discute față în față cu jucătoarea. În felul acesta, dai credit și antrenorilor și nu-i mai lași să stea ascunși prin tribune. Ideal pentru mine ar fi ca antrenorul să fie în permanență pe bancă, precum la Fed Cup și David Cup", a adăugat francezul.

ATP a hotărât să permită ca antrenorii să ofere indicații în timpul meciurilor în a doua parte a sezonului 2022.

Antrenorii au putut da indicații jucătorilor verbal sau prin semne dintr-un loc special amenajat.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!