Patrick Mouratoglou a bătut palma cu o fostă mare rivală a Simonei Halep din circuitul WTA

Patrick Mouratoglou a bătut palma cu o fostă mare rivală a Simonei Halep din circuitul WTA

Fostul important antrenor al Simonei Halep, dublă campioană de Mare Șlem, Patrick Mouratoglou a anunțat o colaborare de ultimă oră pentru el în circuitul mondial feminin.

După ce a antrenat-o ani buni pe Serena Williams, cu care împreună a cucerit 10 titluri de Grand Slam, și după ce în această vară s-a despărțit de danezul Holger Rune, francezul a ales să o antreneze pe nipona de 26 de ani, Naomi Osaka, fostă lideră mondială WTA, care a născut recent și se află în situația de a-și dori să își relanseze cariera.

ADVERTISING

Osaka a renunțat la un alt fost antrenor al Simonei, e vorba de belgianul Wim Fisette, după ce a fost eliminată rapid la US Open, în turul II, de către Karolina Muchova din Cehia. Fostul număr 1 mondial, Osaka, ocupă în prezent locul 75 în clasamentul WTA, dar speră ca alături de Mouratoglou să revină rapid în top. Cei doi au mai colaborat între 2019 și 2022.

"Cred că este cea mai bună veste pentru tenisul feminin. Acum o avem pe Coco Gauff și pe Naomi Osaka. Nu spun că nu mai sunt și altele, pentru că, bineînțeles, sunt multe alte jucătoare, dar cred că aceste două sunt extrem de interesante. Ele sunt superstaruri, așa că sunt grozave pentru WTA. WTA are nevoie de superstaruri.

ADVERTISING

Am avut atât de mulți ani extraordinari cu Serena, Venus și Maria Sharapova, care sunt trei superstaruri uriașe, și cred că atrage multă atenție asupra tenisului feminin atunci când ai astfel de jucătoare. Așa că sunt foarte entuziasmat că Naomi revine. Cred că este grozavă. Cred că poate reuși. Simt că este foarte motivată să revină", a declarat Mouratoglou, potrivit sportskeeda.com.

Patru turnee de Grand Slam a câștigat Naomi Osaka în carieră: Australian Open (2019, 2021), US Open (2018 și 2020). Două dintre ele, sub atenta supraveghere a lui Wim Fissette: US Open 2020 și Australian Open 2021.

ADVERTISING

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!