O nouă suspendare provizorie în lumea tenisului

O nouă suspendare provizorie în lumea tenisului

Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) anunță că tenismenul polonez Kamil Majchrzak a fost suspendat provizoriu pentru dopaj.

Kamil Majchrzak, aflat în Top 100 ATP, a fost depistat pozitiv la trei turnee la care a luat parte în toamna acestui an.

"Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) confirmă că Kamil Majchrzak, un jucător de tenis polonez în vârstă de 26 de ani, a fost suspendat provizoriu în temeiul articolului 7.12.1 din Programul antidoping de tenis din 2022 (TADP). ITIA a trimis jucătorului o notificare înainte de acuzare cu privire la o încălcare a regulilor anti-doping la 30 noiembrie 2022 în conformitate cu articolul 2.1 din Program (prezența unei substanțe interzise în proba unui jucător) și/sau articolul 2.2 (utilizarea unei substanțe interzise fără a validat TUE).

ADVERTISING

Majchrzak, care ocupa locul 78 în clasamentul ATP la momentul testării, a oferit mostre în timp ce a concurat la trei evenimente – Sofia Open în septembrie, Japan Open în octombrie și FILA Open Seoul Challenger în octombrie. Probele din fiecare dintre aceste teste au fost împărțite în probe A și B, iar analiza ulterioară a probelor A a constatat că:

  • O probă a conținut SARM S-22 și un metabolit al LGD-4033
  • Două probe au conținut SARM S-22 și metaboliți ai unui agonist PPARδ
  • Agoniştii SARM S-22, LGD-4033 şi PPARδ sunt toate substanţe nespecificate enumerate în Lista interzisă a Agenţiei Mondiale Anti-Doping (WADA) din 2022.
  • Rezultatele analitice adverse pentru substanțele nespecificate implică o suspendare provizorie obligatorie.
ADVERTISING

Jucătorul are dreptul de a solicita ca probele B să fie analizate pentru a vedea dacă se confirmă constatările eșantionului A. În timp ce este suspendat provizoriu, el nu este eligibil să concureze sau să participe la orice evenimente de tenis sancționate organizate de organele de conducere ale sportului.

ITIA este terțul delegat, conform Codului Mondial Antidoping al Federației Internaționale de Tenis, organismul internațional de guvernare pentru sportul tenisului și semnatar al Codului. ITIA este responsabilă pentru gestionarea și administrarea anti-doping în tenisul profesionist, în conformitate cu TADP 2022", se arată într-un comunicat al Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇