O mare campioană din sportul românesc, mesaj de susținere pentru Simona Halep: „Merită să revină!”

O mare campioană din sportul românesc, mesaj de susținere pentru Simona Halep: „Merită să revină!”

Simona Halep așteaptă să apară în luna februarie la primele audieri la TAS în procesul în care și-a cerut dreptatea cu un apel după prima pedeapsă primită de la tribunalul Sports Resolution, una extrem de aspră, de 4 ani.

O pedeapsă venită după ce a fost descoperită pozitiv la un test anti-doping, în august 2022, la substanța denumită roxadustat, folosită ca medicamentație în tratamentul anemiilor severe.

O mare campioană din sportul românesc a ales să ofere un mesaj de susținere pentru Halep, e vorba de fosta gimnastă Larisa Iordache, care a declarat: “Situația ei este foarte dificilă. Îți dorești să faci performanță în sportul pe care-l practici de când erai mică, dar nu poți. Cred că Simona își dorea din ce în ce mai mult să se bucure de tenis.

ADVERTISING

Această perioadă, cu siguranță, nu este una prea fericită pentru Simona, dar o să-și găsească liniștea și capacitatea de a se adapta la ce i se întâmplă. Mie-mi pare tare rău pentru ea, ca sportivă”, a declarat Larisa Iordache într-un interviu pentru Iamsport.ro.

Larisa Iordache are 16 medalii prețioase cucerite în toate competițiile oficiale pentru România, fiind campioană europeană, mondială, dar și medaliată olimpică.

“Niciun sportiv nu merită să stea departe de ceea ce iubește. Sper din suflet ca lucrurile să se lămurească și să revină pe teren, acolo unde-și dorește să fie. Trebuie să rămână cu psihicul puternic, pozitiv. Merită să revină, pentru că munca pe care a depus-o de-a lungul anilor și eforturile părinților au fost foarte mari. Merită să fie fericiți și împliniți”, a mai adăugat Iordache.

Halep vs Stephens 2018 Women's final | Roland-Garros Classic Match

Halep nu mai joacă tenis de 14 luni mai exact. Dacă va primi o reducere semnficativă a pedepsei, are șanse să evolueze la Roland Garros 2024, care va începe pe 20 mai. Un turneu de Mare Șlem pe care românca din Constanța l-a cucerit atât ca junioare, în 2008, dar și ca senioare, în 2018, după o finală cu Sloane Stephens.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!