O grupare modestă din Argentina a făcut istorie și a cucerit primul său titlu în 116 ani de existență (Video)

O grupare modestă din Argentina a făcut istorie și a cucerit primul său titlu în 116 ani de existență (Video)

O echipă din Argentina a făcut istorie și a cucerit primul său titlu din palmares, deși a avut de luptat cu granzii Boca Juniors sau River Plate.

Atletico Colon este noua campioană a Argentinei, primul titlu în 116 ani de existență a micuței grupări, al cărei tricou este colorat în roșu și negru.

Suporterii echipei din Santa Fe au sărbătorit pe străzi acest titlu miraculos, fiind zeci de mii de oameni în centrul orașului care să petreacă alături de jucători. La această petrecere a luat parte și un bătrân de 91 de ani, care și-a îndeplinit astfel visul de a-și vedea formația favorită încă din copilărie în premieră campioană.

În ultima etapă a campionatului, Colon a triumfat cu 3-0 în partida de pe teren propriu cu Racing Club, în faza de play-off. Atletico din Santa Fe a terminat pe primul loc la trei puncte față de Estudiantes și la patru față de marea echipă River Plate.

ADVERTISING

Atletico Colon a fost fondată în Santa Fe în 1905, iar sezonul trecut a terminat prima ligă abia pe locul 23. Ei se află de doar 6 ani în prima ligă din Țara Tangoului. Anul trecut, Atletico a scăpat de retrogradare abia după un play-out.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Gică Hagi se întoarce pe bancă și va fi anunțat oficial în curând la noua sa echipă: „O să aflați săptămâna viitoare!”

Mats Wilander a analizat jocul Simonei Halep pe iarbă și spune de ce are nevoie românca pentru a triumfa din nou la Wimbledon

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Avem 127 de cazuri noi de Covid și doar 5 decese în ultimele 24 de ore. Rata de infectare la nivel național a scăzut la 0,14

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!