O fostă legendă a Belgiei atacă dur naționala noastră înainte de meciul direct de la EURO 2024: ”România nu înseamnă nimic!”

O fostă legendă a Belgiei atacă dur naționala noastră înainte de meciul direct de la EURO 2024: ”România nu înseamnă nimic!”

Echipa națională a României se află în aceeași grupă E la EURO 2024 cu Belgia, dar și cu Slovacia și Ucraina, iar un fost mare atacant al țării vecine cu Olanda și Franța a desființat naționala lui Edi Iordănescu.

România va întâlni Belgia, sâmbătă, 22 iunie, în etapa a 2-a a Grupei E, de la EURO 2024, într-un meci ce se va desfășura la Koln, de la ora 22.

Într-o intervenție pentru presa belgiană, Marc Degryse (58 de ani), fost internațional belgian, a prefațat viitoarea întâlnire a naționalei țării sale cu România, emițând un punct de vedere total lipsit de respect pentru noi: ”Există posibilitatea, o șansă bună chiar, ca jucătorii noștri să nici nu fie testați în faza grupelor. Am văzut ultimele meciuri amicale ale României și, din perspectiva mea, asta nu înseamnă nimic pentru Belgia. România nu înseamnă nimic! Dacă vom juca finala EURO 2024? Aceasta e și intenția. Pe hârtie, alte echipe sunt mai puternice, dar uneori nu stă în picioare calculul ăsta.

ADVERTISING

Deși rămânem Belgia, cu stilul nostru, trebuie să fim creativi în Germania, să inovăm. Câteodată, încerci să câștigi partidele într-un mod diferit”, a declarat Marc Degryse, pentru cei de la HLN.

Degryse a jucat pentru Belgia la Cupele Mondiale din 1990 și 1994, având 63 de selecții în total și 23 de goluri reușite pentru națională. Născut la Roeselare, a ieșit campion al Olandei cu PSV, de 5 ori campion al Belgiei, de 4 ori cu Anderlecht și o dată cu Club Brugge, are 2 Cupe ale Belgiei, una cu Anderlecht, cealaltă cu Brugge, 6 Supercupe ale Belgiei și 3 ale Olandei. A fost votat fotbalistul belgian al anului în 1991.

ADVERTISING

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!