Novak Djokovici termină anul pe locul 1 mondial ATP și egalează un mare record al lui Pete Sampras

Tenismenul sârb Novak Djokovici a reușit o importantă performanță în tenisul masculin, după ce a bifat încă un final de an ca număr 1 mondial ATP.

El a primit confirmarea oficială din partea ATP că va încheia acest sezon ca nr.1, pentru a șasea oară în cariera sa, egalând recordul marelui Pete Sampras.

Rafa Nadal, calificat în semifinalele Mastersului de la Paris, îl mai putea depăși pe sârb în acest final de an în anumite condiții. Dar totul s-a oprit și matematic lupta este încheiată, căci ibericul tocmai a anunțat că nu va mai lua parte la turneul ATP de la Sofia de săptămâna viitoare.

ADVERTISING

La 33 de ani, Djokovici devine şi cel mai vârstnic jucător care încheie sezonul în vârful clasamentului mondial ATP. Celelalte sezoane în care a terminat ca 1 sunt: 2011, 2012, 2014, 2015 şi 2018.

Condiții extrem de dure pentru Simona Halep la Australian Open. Ce trebuie să respecte sportiva noastră, deja testată pozitiv cu noul coronavirus

Petre Sampras intrase în istoria tenisului după ce în perioada 1993 - 1998 încheiase circuitul ATP ca number one la final de an.

Pentru Djokovici și Nadal, dar și pentru alti șase jucători urmează ultimul mare turneu din an, Turneul Campionilor de la Londra, între 15-22 noiembrie.

ADVERTISING

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Pas greșit pentru Craiova la primul meci după arestarea lui Mititelu. Iată toate rezultatele din Liga 2

Răzvan Lucescu, lider în Arabia Saudită după o nouă victorie cu Al Hilal

Cum arată declarația pe propria răspundere și cea de la angajator, pe care suntem obligați să le completăm de luni

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!