Novak Djokovici, susținut în solicitarea sa de a intra în Statele Unite de Federația americană de tenis

Novak Djokovici, susținut în solicitarea sa de a intra în Statele Unite de Federația americană de tenis

Federaţia americană de tenis şi organizatorii US Open au afişat susţinerea lor faţă de sârbul Novak Djokovic în cererea sa de a intra în Statele Unite, în ciuda faptului că nu este vaccinat împotriva Covid-19, pentru a disputa turneele de la Indian Wells şi Miami, informează AFP.

„Novak Djokovic este unul dintre cei mai mari campioni din sportul nostru. USTA şi US Open speră că el va obţine câştig de cauză în solicitarea sa de intrare în ţară, iar fanii vor putea să-l vadă din nou în acţiune la Indian Wells şi Miami”, au scris cele două instanţe într-un comunicat comun.

ADVERTISING

Liderul mondial sârb, în vârstă de 35 de ani, a cerut autorităţilor americane o autorizaţie specială de intrare în Statele Unite, pentru care el aşteaptă un răspuns.

Novak Djokovic Disqualified In The 2020 US Open! | Eurosport Tennis

Statele Unite nu autorizează intrarea în ţară a persoanelor din afara ţării care nu sunt vaccinate contra Covid. Agenţia americană responsabilă cu securitatea în transporturi (TSA) a indicat recent că această măsură nu se va schimba până cel puţin la jumătatea lunii aprilie.

Ori turneul de la Indian Wells va debuta miercurea viitoare în California, până pe 19 martie, şi va fi urmat de cel de la Miami, începând cu 22 martie până pe 2 aprilie.

ADVERTISING

Djokovic, co-deţinător al numărului de titluri de Mare Şlem (22) alături de Rafael Nadal, a declarat la Dubai, unde a fost eliminat în semifinale, că aşteaptă din partea Statelor Unite să-i acorde această autorizaţie. "Dacă îmi va fi refuzată, atunci mă voi retrage de la turneu, înaintea tragerii la sorţi" prevăzută luni.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!