Novak Djokovici a intrat în istoria tenisului cu un nou record

Novak Djokovici a intrat în istoria tenisului cu un nou record

Tenismenul sârb Novak Djokovici, liderul mondial ATP, a intrat definitiv în cartea de istorie a tenisului după ce a obținut calificarea în finala turneului Masters 1000 de la Paris.

La 34 de ani, Nole și-a asigurat poziția de lider mondial ATP până la finalul sezonului, indiferent de ce alte rezultate vor mai apărea în circuit. Și odată cu aceasta, Novak Djokovici a stabilit un alt record greu de egalat.

El va încheia pentru a șaptea oară un sezon pe primul loc în clasamentul mondial, o performanță unică în analele acestui sport. Sârbul l-a depășit pe Pete Sampras la acest capitol, cei doi fiind la egalitate până acum, cu câte șase sezoane încheiate pe locul 1.

ADVERTISING

Americanul a realizat această performanță în șase ani legați, între 1993 și 1998.

Djokovici termină așadar lider mondial și în acest an, precum s-a întâmplat și în sezoanele 2011, 2012, 2014, 2015, 2018 și 2020.

În ultimii 18 ani în tenisul masculin, cu o singură excepție, doar Djokovici, Nadal și Federer au încheiat sezoanele ca lideri mondiali. Excepția este Andy Murray, britanicul ce încheia en-fanfare stagiunea din 2016.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!