Novak Djokovic nu știe dacă va mai putea juca la Australian Open

Novak Djokovic nu știe dacă va mai putea juca la Australian Open

Sârbul Novak Djokovic, liderul mondial al tenisului masculin, care a acuzat probleme fizice în timpul meciului câştigat vineri cu americanul Taylor Fritz în turul 3 la Australian Open, a declarat că nu ştie dacă va fi apt de joc pentru partida de duminică din optimi de finală.

Djokovic l-a învins cu 7-6 (7/1), 6-4, 3-6, 4-6, 6-2 pe Fritz, locul 31 în ierarhia mondială şi cap de serie N.27 la Melbourne. Golirea arenei de spectatori cu o jumătate de oră înainte de miezul nopţii, din cauza introducerii carantinei în statul Victoria, nu a fost evenimentul cel mai neobişnuit, scrie site-ul citat. Djokovic şi Fritz au trecut prin multe sentimente, cel mai adesea contrare, timp de 3 ore şi 25 de minute. Sârbul a crezut că se îndreaptă spre o victorie facilă, însă, după ce a câştigat primele două seturi, a suferit o ruptură musculară şi soarta meciului s-ar fi putut schimba.

ADVERTISING

"Totul mergea bine pentru mine, apoi brusc, la începutul setului 3, am făcut o mişcare rapidă. Atunci am simţit că s-a întâmplat ceva, o ruptură. Puteam să servesc şi pur şi simplu să sper şi să mă rog să primesc o minge uşoară", a afirmat sârbul, care şi-a văzut adversarul egalând situaţia la seturi.

Meciul ar fi putut să se încheie mai repede: "La începutul setului 3, când am cerut prima oară intervenţia medicilor, mă gândeam la un posibil abandon. Sufeream enorm, am luat cea mai mare doză posibilă de antiinflamatoare. Asta a început să-şi facă efectul la sfârşitul setului 4 şi începutul setului 5", a spus liderul mondial.

ADVERTISING

"Este categoric una din cele mai speciale victorii din viaţa mea. Nu contează nivelul turneului în care fost obţinută şi adversarul. Să mă descurc în aceste împrejurări este un lucru de care îmi voi aminti", a adăugat sârbul.

El şi-a exprimat însă îndoielile în ce priveşte continuarea turneului: "Nu am mult timp să mă refac până la următorul meci. Nu mă voi antrena mâine (sâmbătă). Voi reveni să fac nişte examene şi să înţeleg ce este, pentru ca echipa medicală să-mi spună ce să fac. Desigur, sunt foarte, foarte mândru, dar şi foarte îngrijorat."

ADVERTISING

Rămâne de văzut dacă el va putea juca duminică: "Nu am o mare experienţă în ce priveşte rupturile şi continuarea unui turneu în aceste condiţii. Dacă Dumnezeu vrea asta, voi putea juca."

Adversarul lui Djokovic în optimi va fi canadianul Milos Raonic (14 ATP).

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇