Noua regulă din Premier League care le dă bătăi de cap fotbaliștilor

Jucătorii din Premier League spun că va fi extrem de dificil să se abţină de la celebrarea golurilor marcate, în timpul meciurilor din campionat, în contextul în care organizatorii competiţiei interne au afirmat că ar trebui evitate îmbrăţişările colective după o creştere a numărului cazurilor de Covid-19, scrie BBC.

Conform sursei, Premier League a menţionat că nu ar trebui să mai existe ”contacte inutile” între jucători.

''Va fi greu să ne gândim: mai bine nu sărbătorim din cauza Covid-19. Nu ne va veni acest lucru în minte după ce marcăm un gol'', a spus un jucător al unei echipe din Premier League al cărui nume nu a fost dezvăluit.

ADVERTISING

Directorul executiv al Premier League, Richard Masters, a scris recent cluburilor pentru a "sublinia importanţa aderării" la protocoalele Covid-19 revizuite, reamintindu-le că ''trebuie evitate strângerile de mână şi îmbrăţişările''.

''Nu ştiu, ideea este că fotbalul continuă, poate atunci oamenii s-ar putea gândi că nu ar mai trebui să continue. Oricum jucătorii împart acelaşi vestiar, aceleaşi duşuri, călătoresc împreună, stau împreună în avion sau autocar (…)'', a afirmat fotbalistul respectiv.

ADVERTISING

Pep Guardiola, antrenorul lui Manchester City, a declarat, după victoria de miercuri cu 1-0 contra lui Brighton, că nu ştie dacă va fi posibil să limiteze îmbrăţişările de după gol, subliniind că jucătorii sunt testaţi permanent. În schimb, tehnicianul lui Brighton, Graham Potter, a opinat că lucrul acesta este ''realizabil'', dar a adăugat că va fi nevoie de o schimbare a mentalităţii pentru a se asigura că protocoalele sunt respectate.

Pe de altă parte, Frank Lampard a arătat că le va sugera jucătorilor săi, încă din timpul antrenamentelor, să încerce să nu mai celebreze după marcarea unor goluri.

ADVERTISING

"Cu toată seriozitatea, vom practica distanţarea socială cât putem şi la terenul de antrenament", a spus Lampard.

Sam Allardyce, antrenorul lui West Bromwich Albion, a declarat că regulile vor fi respectate, dar a adăugat că este ''supărat'' pentru că jucătorii sunt numiţi ''iresponsabili''.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇