Noami Osaka, prima victorie după o absență de mai bine de un an de pe terenul de tenis

Noami Osaka, prima victorie după o absență de mai bine de un an de pe terenul de tenis

Japoneza Naomi Osaka, fost lider mondial al tenisului feminin, a câştigat luni primul său meci după o absenţă de mai bine de un an, impunându-se la mare luptă în faţa germancei Tamara Korpatsch, cu 6-3, 7-6 (11/9), la turneul WTA 500 de la Brisbane, informează AFP.

Naomi Osaka, în vârstă de 26 de ani, s-a impus după o oră şi 47 de minute în faţa unei adversare aflate pe locul 83 în ierarhia WTA.

"Am fost foarte nervoasă, însă am fost fericită să fiu aici", a spus Osaka, care nu mai jucase din septembrie 2022. Japoneza, care s-a confruntat cu probleme de sănătate mintală, a avut un copil în luna iulie.

ADVERTISING

Ea a declarat că maternitatea i-a schimbat viziunea asupra jocului şi că înainte s-a simţit prea izolată de fani şi de celelalte jucătoare.

"În ultimii doi ani în care am jucat înainte de a o avea pe fiica mea, nu am dat înapoi atâta dragoste pe cât mi s-a oferit. Am cu adevărat impresia că este ceea ce vreau să fac de acum înainte. Apreciez cu adevărat faptul că oamenii vin să mă încurajeze", a spus japoneza.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!