Ngezana, fundașul celor de la FCSB, titular la naționala Africii de Sud pentru un meci din preliminariile Cupei Mondiale

Ngezana, fundașul celor de la FCSB, titular la naționala Africii de Sud pentru un meci din preliminariile Cupei Mondiale

Fundașul central al celor de la FCSB, campioana României, Siyabonga Ngezana a fost titular la naţională, după o pauză de şase ani.

Acesta a revenit în culorile naționalei la acțiunea oficială pentru primele meciuri din preliminariile pentru CM 2026. Africa de Sud a evoluat în fața Nigeriei, iar scorul s-a terminat egal, 1-1. Fundaşul central a mai evoluat în urmă cu şase ani la echipa Africii de Sud, însă într-un turneu denumit COSAFA Cup.

Ngezana a avut o evoluție solidă și apreciată în jocul cu nigerienii. El a primit nota de 6.60 conform SofaScore, primind și un cartonaș galben pentru faulturi repetate în minutul 56.

Africa de Sud ocupă locul patru în Grupa C de calificare la Campionatul Mondial din 2026, cu patru puncte, obţinute după trei meciruri disputate. În următoarea partidă, pe 11 iunie, sud-africanii vor evolua contra celor din Zimbabwe.

ADVERTISING

Ngezana a fost adus vara trecută de FCSB de la Kaizer Chiefs pentru 700.000 de euro și a devenit între timp un titular de drept la formația roș-albastră.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!