Naționala de tineret a României are un nou selecționer

Naționala de tineret a României are un nou selecționer

Federația Română de Fotbal a anunțat, marți, instalarea lui Emil Săndoi în funcția de selecționer al reprezentativei sub 21 de ani a României.

Totodată, Daniel Pancu a fost numit noul selecționer al naționalei under 20 a României.

Săndoi îi ia locul lui Bratu și se așteaptă la "o muncă dificilă".

"Va fi o muncă dificilă, chiar dacă inițial ne gândim că un turneu final e peste un an, acțiunile pe care le vom avea până în perioada respectivă vor fi puține. E o repsonsabilitate foarte mare pentru mine. În momentul în care antrenezi una dintre echipele naționale, consider că reprezinți o națiune", a spus Sădoi, potrivit site-ului oficial al FRF.

ADVERTISING

Săndoi revine la naționala de tineret după 9 ani, el activând la acet nivel de vârstă în perioada 2006-2013. Ca antrenor a mai lucrat la cluburile FC Universitatea Craiova, Pandurii Târgu Jiu, FC Vaslui, CS U Craiova, Concordia Chiajna, FC Argeș și Chindia Târgoviște.

În vârstă de 57 de ani, Emil Săndoi și-a început cariera de fotbalist la Craiova, unde a cucerit trei trofee: titlul în Liga 1 (1991) și Cupa României (1991 și 1993). A mai evoluat în Franța, la Angers, și la FC Argeș. Pentru echipa națională a României a bifat 30 de selecții

ADVERTISING

De partea cealaltă, Daniel Pancu se declară onorat și nerăbdător să înceapă munca.

"E o zi de mare bucurie, o postură care mă onorează și responsabilizează. Îmi doresc ca până la sfârșitul acestui mandat să promovez cât mai mulți jucători la naționala U21. Voi merge la cluburi, voi merge la academii, voi ține legătura cu antrenorii și selecția o voi face și în funcție de informațiile pe care le voi primi", a declarat Pancu.

Următoarele partide ale naționalelor U21 și U20:

22.09: CEHIA U20 – ROMÂNIA U20
26.09: ROMÂNIA U20 – GERMANIA U20

ADVERTISING

23.09: ROMÂNIA U21 – SPANIA U21
27.09: ROMÂNIA U21 – ȚĂRILE DE JOS U21


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇