Naționala de polo a României, calificare miraculoasă la Jocurile Olimpice. Grupa din care facem parte

Naționala de polo a României, calificare miraculoasă la Jocurile Olimpice. Grupa din care facem parte

România va fi prezentă la Jocurile Olimpice cu echipa de polo după o pauză de 12 ani. Și acest lucru s-a întâmplat miraculos, pe ultima sută de metri, chiar în ziua în care a avut loc tragerea la sorți a grupelor turneului final olimpic.

Trupa noastră condusă de pe bancă de Bogdan Rath, locul 10 la ultimul Campionat Mondial de la Doha, a prins in extremis biletele pentru Paris după ce echipa Africii de Sud a anunțat că nu mai participă la Olimpiadă, iar naționala tricoloră a fost echipa clasată cel mai bine la CM de la Doha dintre cele care nu aveau asigurat biletul pentru Paris.

ADVERTISING

România pierduse la limită barajul de calificare la JO cu Muntenegru, scor 12-9, terminând apoi pe 10 Mondialul qatarez, după ce am învins China, dar am cedat cu SUA, în meciurile de clasament.

România revine la o ediție de Jocuri Olimpice după Londra 2012, unde a ocupat locul zece. Cea mai bună performanță a echipei noastre de polo la o Olimpiadă este locul 4 obținut la Montreal în 1976.

La tragerea la sorți care a avut loc sâmbătă seara, „tricolorii” au fost repartizați în grupa A și vor întâlni Croația, Italia, Grecia, SUA și Muntegru. În grupa B au fost distribuite Australia, Serbia, Franța, Ungaria, Japonia și Spania. Turneul olimpic de polo este programat între 27 iulie și 11 august.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇