Nadia Comăneci, amintiri despre marile rezultate obținute: "Sportul mi-a dat o voce"

Nadia Comăneci, amintiri despre marile rezultate obținute: "Sportul mi-a dat o voce"

Fosta mare gimnastă română Nadia Comăneci, cvintuplă campioană olimpică şi care a primit prima notă de 10 din istoria gimnasticii cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Montreal din 1976, a declarat că sportul i-a dat o voce pe când avea doar 14 ani şi nu auzise de egalitatea de gen, relatează EFE.

„Cu 48 de ani în urmă nu auzisem de egalitate de gen şi doar m-am dus şi am făcut ce trebuia să fac. Acum, sunt fericită pentru că nimeni, niciun om, nu a realizat acel 10. Sportul mi-a dat o voce pe când aveam doar 14 ani şi mă simt mândră că fata aceea a deschis uşa altor femei”, a spus Nadia Comăneci, una din cele mai mari sportive din toate timpurile, aflată la Madrid pentru a participa la Gala Premiilor Laureus, care va avea loc luni seară la Palatul Cibeles.

ADVERTISING

Nadia Comăneci, care se numără printre membrii Academiei Laureus, a afirmat că era foarte tânără când a câştigat Jocurile Olimpice, dar amintirile sunt proaspete.

"Este visul oricărui copil. Toată lumea vrea să fie unică. Când eram sportivă, băieţii nu aveau atât de multe oportunităţi pentru a practica sportul, cu atât mai puţin fetele", a mai spus aceasta.

''Gimnastica este un sport în care cazi mult, te ridici şi iar cazi. Este o lecţie fantastică despre ceea ce este viaţa", a adăugat Nadia, care a mai relatat că după Jocurile de la Montreal a primit "circa de 250 de scrisori pe zi", cărora le-a răspuns încetul cu încetul. "Acelea erau reţelele mele de socializare", a mai precizat ea.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Nadia Comăneci, în vârstă de 62 de ani, a mai afirmat că Simone Biles, vedeta gimnasticii americane, "este o sportivă unică", una dintre puţinele care îşi permit să "să se odihnească un an şi apoi să câştige din nou".


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇