Motivul pentru care un jurnalist german nu este surprins că Simona Halep a fost depistată pozitiv la un test anti-doping: "Deloc!"

Motivul pentru care un jurnalist german nu este surprins că Simona Halep a fost depistată pozitiv la un test anti-doping: "Deloc!"

Jurnalistul neamț Jannik Schneider a vorbit pe larg despre cazul Simonei Halep, suspendată provizoriu pentru dopaj.

Într-un interviu acordat publicației sport1.de, Jannik Schneider spune că nu „este deloc șocat” că Simona Halep a fost depistată pozitiv la un test anti-doping.

Jannik Schneider afirmă chiar că tenisul are o problemă cu dopajul și că doar așa tenismenii pot disputa atât de multe meciuri la nivel înalt.

"Nu mă șochează deloc. Cred că tenisul are o problemă cu dopajul. De fapt, mai toate sporturile au această problemă. Acum a apărut un nume cunoscut, Simona Halep, și normal că sare în ochi. Este primul caz de dopaj sanguin descoperit în tenis. Jim Courier s-a adresat într-o conferință de presă la Australian Open 1999 spunând că nu-și explică modul prin care unii jucători pot juca atâtea meciuri și turnee la nivel înalt și a spus că tenisul are, evident, o problemă cu dopajul în sânge", a spus Jannik Schneider.

ADVERTISING

Cu toate acestea, Schneider n-ar fi surprins dacă Simona ar scăpa de suspendare.

"Simona este o profesionistă și trebuie să verifice ce medicamente ia. Dar, dacă te uiți la cazurile trecute, Halep are șanse să scape. Între 2013 și 2019, 156 de tenismeni au fost testați pozitiv, dar doar 34 la sută au fost sancționați. Cert este că sportul competitiv la cel mai înalt nivel nu este sănătos, iar sportivii trebuie să se împingă până la limită, unde în cele din urmă ajung într-o zonă gri. Uneori, alte persoane decid pentru ei sau sunt împinși în direcția asta", a adăugat acesta.

ADVERTISING

Simona Halep a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului, după ce a fost depistată cu o substanță interzisă la ediția US Open din acest an.

Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) a anunțat luna trecută că Simona Halep a fost depistată pozitiv la roxadustat, o substanță aflată pe lista interzisă a Agenției Mondiale Antidoping (WADA) din 2022.

În consecință, Simona a fost suspendată provizoriu și nu va putea să concureze sau să participe la niciun eveniment de tenis organizat de WTA sau ITF.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!