Motivul pentru care Simona Halep merită să fie iertată la TAS: "Este clar ca lumina zilei ce s-a întâmplat"

Motivul pentru care Simona Halep merită să fie iertată la TAS: "Este clar ca lumina zilei ce s-a întâmplat"

Simona Halep a intrat în febra emoțiilor înaintea procesului de la TAS, care va avea loc în luna februarie.

Cu acest prilej, fostul căpitan nejucător al echipei de Billie Jean King Cup, Florin Segărceanu, a explicat de ce Simona ar merita iertată la TAS.

El spune că întreaga vină aparține academiei lui Patrick Mouratoglou, iar Simona Halep nu are de ce să se plătească pentru o greșeală care nu este a ei.

„Îmi este greu să intuiesc despre ce se va întâmpla la TAS pentru că nu știu cum gândesc judecătorii de acolo. În mod normal, Simona ar trebui să beneficieze de clemență din partea acestora, mai ales după declarațiile făcute de Patrick Mouratoglou. Adică, este clar ca lumina zilei că ea nu este vinovată și trebuie reabilitată în fața opiniei publice și a tenisului. Ea nu este tipul de om care să trișeze și o cunosc foarte bine ca să spun asta. Greșeala aparține academiei Mouratoglou.

ADVERTISING

Iar Mouratoglou a făcut acele declarații foarte târziu, chiar dacă și-a asumat greșeala. Mie mi se pare că nu a încercat decât să-și disculpe academia și angajații care au greșit și abia apoi și-a asumat vina în ceea ce o privește pe Simona. Adică, lucrurile ar trebui să curgă în mod favorabil Simonei, la TAS, și să i se reducă pedeapsa. Eu am avut o relație foarte bună cu Simona de-a lungul timpului, dar pe perioada în care a fost cu Mouratoglou, parcă totul s-a rupt. Nu mai asculta de nimeni. Doar Mouratoglou era cel mai bun și nu mai vorbea cu nimeni", a spus Segărceanu pentru Capital.

ADVERTISING

Amintim că TAS a anunțat că Simona Halep va fi audiată între 7 și 9 februarie, după ce a făcut apel la suspendarea de 4 ani.

Suspendarea a fost stabilită de tribunalul independent Sport Resolutions, după un dosar depus de ITIA, organismul din cadrul ITF care se ocupă de dopajul din tenis.

Sportiva noastră a acuzat un tratament nedrept din partea ITIA și este convinsă că își va demonstra nevinovăția la TAS.

Ea se antrenează de zor și este hotărâtă să revină în 2024 pe terenul de tenis.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!