Motivul pentru care Simona Halep încă nu poate depune apelul la TAS

Motivul pentru care Simona Halep încă nu poate depune apelul la TAS

Simona Halep a fost suspendată de tribunalul Sports Resolution timp de 4 ani după testul anti-doping pozitiv la roxadustat, prelevat în august 2022.

Singura cale de atac a sportivei noastre, în vârstă de 32 de ani, dublă campioană de Mare Șlem, ar fi TAS-ul, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, Elveția. Însă, până în acest moment, Halep este blocată să depună acest apel. Și asta pentru că e nevoie de hotărârea integrală a Tribunalului din Londra privind speța în cauză și de achitarea cheltuielilor de judecată, dar, până în acest moment motivarea finală nu a ajuns în posesia avocaților constănțencei.

ADVERTISING

Simona a trebuit să aștepte aproape un an până să își primească pedeapsa de 4 ani. Apărătorii româncei au nevoie însă de hotărârea integrală, care nu a fost încă redactată, după cum scrie Eurosport.

În mod normal, de la acel moment, de la primirea întregii hotărâri de suspendare, avocații lui Halep au timp până la 21 de zile să atace decizia la TAS.

"Nu l-am făcut, apel se numește. Avem un termen de 21 de zile de la momentul când tribunalul Sport Resolutions va comunica în mod oficial hotărârea integrală. Prin hotărâre integrală nu trebuie să înțelegeți că se va comunica altceva decât a apărut în spațiul public, ci doar sunt niște elemente administrative cu care trebuie completată hotărea respectivă. Pentru moment analizăm și noi argumentația tribunalului, evident, după cum vă dați seama, trebuie să răspundem tuturor acestor argumente. Din fericire, avem posibilitatea să facem o readministrare completă a probelor și să avem o nouă judecată în fond. Pe moment, însă, aș zice că suntem copleșiți practic de volumul enorm de comentarii care apare în spațiul public. Extrem de dezamăgiți că oameni care sunt în industria sportului își permit libertatea, larghețea să comenteze cu atâta ușurință", a sunat declarația lui Bogdan Stoica, avocatul Simonei Halep, într-un interviu televizat la Euronews.

httpv://www.youtube.com/watch?v=\u002d\u002dDwvnV8H5I

Simona, fostă lideră mondială WTA, acum ieșită de mult timp din clasament, va trebui să aducă probe concludente la TAS, pentru a avea cea mai mică șansă pentru a-și reduce suspendarea. Ea va trebui să aducă probe concludente nu doar în privinţa suplimentului Keto MCT folosit şi care ar fi contaminat-o, ci şi argumente solide legate de neregulile găsite în paşaportul său biologic.

ADVERTISING

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!