Momente dificile pentru o fostă câștigătoare de Roland Garros

Momente dificile pentru o fostă câștigătoare de Roland Garros

Francesca Schiavone a dezvăluit dificultățile cu care s-a confruntat ca tenismenă, dar și după ce a atârnat racheta-n cui.

Fosta câștigătoare de la Roland Garros spune că tenisul este un sport în care nu-ți poți face prieteni și intervine singurătatea.

Situația nu se schimbă nici după încheierea carierei, când, spune ea, simți că nu mai ai un reper.

"Mă simt singură. Când am pierdut în primul tur la Wimbledon în 2010 a fost momentul în care am simțit cel mai mult această singurătate", a spus Francesca Schiavone în cadrul podcastului lui Luca Casadei dedicat "renașterii" după încheierea unei cariere.

ADVERTISING

"Singurătatea este mereu prezentă în răndul tenismenilor, o simt chiar și astăzi. Mă simt complet singură! E un sport care nu-ți permite să cultivi prietenii cu ușurință. Acum mă simt foarte singură și plâng. Am avut un vis, dar acum viața mea e complicată. Înțeleg de ce oamenii se apucă de fumat sau de băut", a completat aceasta.

Fosta tenismenă italiană a vorbit și despre un alt episod delicat din viața sa.

"Mă luptam să joc tenis și am crezut că era din cauza vârstei, dar era altceva. De asemenea, pierdusem mult în greutate. Apoi, într-o zi, am descoperit acest ganglion limfatic în gâtul și m-am dus la doctor, descoperind că am cancer. Când primești vestea, lumea se prăbușește asupra ta, totul este incert și întunecat, crezi că ai pierdut totul".

ADVERTISING

Din fericire, Francesca a câștigat lupta cu cancerul: "A fost cea mai dificilă luptă și am explodat când am aflat că m-am vindecat".

Francesca Schivano, acum în vârstă de 40 de ani, a câștigat 8 turnee WTA în carieră, iar cel mai bun loc în clasamentul întocmit de Asociația de Tenis Feminin a fost 8.

Cea mai importantă victorie din cariera italiencei a venit în 2010, când s-a impus la Openul Franței.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇