Moment istoric în finala masculină de la Wimbledon: O femeie va arbitra în premieră

Moment istoric în finala masculină de la Wimbledon: O femeie va arbitra în premieră

Croata Marija Cicak va deveni duminică prima femeie care va arbitra finala masculină a turneului de tenis de la Wimbledon, informează AFP.

All England Club, care organizează competiţia londoneză de Mare Şlem încă de la prima sa ediţie, din 1877, a confirmat că Marija Cicak va conduce meciul dintre sârbul Novak Djokovic şi italianul Matteo Berrettini.

În vârstă de 43 ani, Cicak a arbitrat deja finala feminină din 2014 de la Wimbledon, dintre cehoaica Petra Kvitova şi canadianca Eugenie Bouchard, precum şi pe cea de dublu feminin din 2017.

ADVERTISING

Originară din Zagreb, Marija Cicak a condus meciuri la ultimele 15 ediţii de la Wimbledon, dar şi de la Jocurile Olimpice de la Atena (2004), Londra (2012) şi Rio (2016), unde a arbitrat finala feminină.

Turneul de la Wimbledon, cel mai tradiţionalist din lumea tenisului, este ultimul dintre cele patru turnee de Mare Şlem care a desemnat o femeie să arbitreze finala masculină.

La US Open, grecoaica Eva Asderaki-Moore a intrat în istorie în 2015, arbitrând finala câştigată de Novak Djokovic în faţa lui Roger Federer, în timp ce franţuzoaica Sandra de Jenken a fost prima femeie care a condus finalele masculine de la Australian Open şi Roland Garros în 2007.

ADVERTISING

Finala probei feminine de simplu de la Wimbledon, dintre Ashleigh Barty (Australia) şi Karolina Pliskova (Cehia), va fi condusă de britanicul James Keothavong.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!