Modificare drastică de regulament anunțată de ATP, pentru toate turneele

Modificare drastică de regulament anunțată de ATP, pentru toate turneele

O modificare extrem de importantă tocmai a fost anunțată de forul mondial ATP, pentru tenisul masculin, începând din sezonul 2025, la toate turneele din circuit.

Astfel, ATP spune că circuitul mondial va înlocui, începând din 2025, arbitrii de linie cu un sistem 100% electronic, pentru a se elimina erorile umane. Începând din 2025, toate turneele din circuitul masculin de tenis vor folosi sistemul Electric Line Calling Live (ELC Live), acest lucru fiind denumit de către președintele ATP (fostul jucător italian Andrea Gaudenzi) ca fiind un moment de referință pentru spprtul alb pe glob. Știm de altfel că unele turnee de Grand Slam precum US Open sau Australian Open au și abordat această regulă.

How electronic line calling became the new normal | The Break

Trebuie spus că sistemul electronic a fost deja adoptat la unele turnee, fie exclusiv, fie în combinație cu arbitrii de linie de pe teren.

ADVERTISING

Într-o declarație oficială, ATP a precizat că trecerea la apelul de linie electronic va "optimiza acuratețea și consecvența în toate turneele, pe terenurile și suprafețele diferite de joc, pentru jucătorii care concurează atât pe tabloul principal, cât și în calificări. Decizia a fost susținută de cercetări ample efectuate de ATP în rândul părților interesate din tenis, inclusiv al fanilor, care au identificat acuratețea și consecvența că fiind cei mai importanți factori în evaluarea diferitelor sisteme de apelare a liniilor".

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Prima dată, acest sistem a fost uzitat în 2017, la Next Gen ATP Finals, Turneul Campionilor la juniori, mai pe scurt.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!