Mihai Stoica a găsit vinovații după înfrângerea cu Muntenegru: "Demisia de onoare!"

Mihai Stoica a găsit vinovații după înfrângerea cu Muntenegru: "Demisia de onoare!"

Managerul general de la FCSB, Mihai Stoica, a invocat doi vinovați după eșecul drastic suferit de România contra Muntenegrului.

Stoica spune că de vină pentru situația în care a ajuns echipa națională sunt Răzvan Burleanu și Edi Iordănescu.

”Demisia de onoare a preşedintelui FRF, împreună cu toţi cei care au contribuit la dezastrul ăsta, de ce? Pentru că ne a explicat că schimbă mentalitatea, asta incompetenţă, demisia de onoare, dar asta e mai greu. Burleanu acum să iasă să zică 'îmi asum acest dezastru', niciodată nu am fost aşa jos, dar mi-e teamă că nu o să se întâmple, o să vină cu un discurs gol, ca Ştefan Gheorghiu, şi o să zică doar cuvinte, nimic mai mult.

ADVERTISING

Să vina altul, cine? Selecţioner, nu preşedinte FRF, ar fi amatori. Şi-a făcut poze la Salonic cu Răzvan Lucescu, deşi se ştia că nu va reveni niciodată. Praf în ochi, şi acum mai am puţin. Petrescu, 'bam, bam, bam' 400.000 (n.r. clauza), nu plătim, ai ştiut de la început, de ce ne arunci praf în ochi? Nu ne place praful, după care chestia aia cu Boloni, că ungurul nu mai ştie nimic, se pare că ştia. Ajungem Edi sau Mutu, de ce am mai pierdut vremea, se ştia… nu am spus de Hagi, a fost primul, râdeam, era clar că… ne facem că muncim? Pe banii cui? Vrei să faci ceva, vrei să ajungi selecţioner… du-te adu un selecţuioner în care ai încredere, adu sponsori, esti preşedinte de federaţie. Dacă retrogradăm, jucăm cu Gibraltar, au nişte maimuţe aşa nervoase pe acolo. E complicat, dar trebuie neapărat întrebări, dar să răspundă la ele, nu să ne facă, numai limbă de lemn, sare rumeguşul, vorbeşti şi nu zici nimic, eu vreau explicaţii!”, a spus MM Stoica la Orange Sport.

ADVERTISING

De asemenea, MM Stoica l-a criticat vehement și pe selecționerul Edi Iordănescu.

"Am crezut că nu poate fi mai rău după meciul din Muntenegru. Meciul din Bosnia ne-a dat speranţă, prima repriză din Finlanda ne-a bucurat. Acum a fost un dezaztru total. Acum avem explicaţii. Selecţionerul a făcut erori mari. Cei mai buni jucători ai noştri cu Finlanda au fost interii, Cicâldău şi Olaru, care n-au jucat tot meciul. Iar vrei să inventezi fotbal? N-ai inventat suficient cu Cristea (n.r. - mijlocaş central în primul meci cu Muntenegru)? A jucat cu Ştefănescu pe un post pe care nu l-a jucat niciodată. Totul a fost gândit greşit la meciul ăsta. "

ADVERTISING

Noi trebuie să înghiţim explicaţia cu oboseala? Ce facem cu Chiricheş, care are o vârstă şi a jucat toate meciurile? Băieţii ăştia, Olaru, Tavi, n-au jucat. Am avut senzaţia că întâlnim o echipă foarte slabă, care nu exista pe teren. Am zis că n-au cum să ajungă la o fază fixă, că nu legau pase. Asta e a doua echipă a Muntenegrului, prima e cu Savic, Jovetic, Marusic. Ne-a dat trei goluri Musgosa, care joacă la o echipă anonimă din Coreea de Sud. Joacă… Cine e Mugosa? Un jucător care a jucat în liga a doua germană şi care a fost la Sheriff Tiraspol, dar nu ăsta de acum", a mai spus Stoica.

Echipa națională a României a fost învinsă pe teren propriu în Liga Națiunilor, scor 0-3, cu Muntenegru.

România a încheiat partida în genunchi, iar fanii au scandat demisia la unison și l-au cerut selecționer pe Gică Hagi.

În celălalt meci din grupă, Bosnia a învins Finlanda cu 3-2.

După rezultatele din această etapă, clasamentul grupei arată astfel: 1. Muntenegru 7p, 2. Bosnia 6p, 3. Finlanda 5p, 4. România 3p.

România va mai disputa două meciuri în Liga Națiunilor, cu Finlanda (deplasare, pe 23 septembrie) și Bosnia (acasă, pe 26 septembrie).


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!