Mesajul organizatorilor de la US Open către Novak Djokovici, interzis pe terioriul SUA

Mesajul organizatorilor de la US Open către Novak Djokovici, interzis pe terioriul SUA

Novak Djokovici nu poate participa la ultimul turneu de Mare Șlem al anului, US Open, din cauza faptului că nu este vaccinat împotriva Covid-19 și astfel nu poate avea acces pe teritoriul Statelor Unite.

Organizatorii de la Flushing Meadows și-au exprimat astfel regretul că sârbul, fostul lider mondial ATP, nu va putea lua parte la acest turneu de pe hardul american.

"Novak este un mare campion și este foarte regretabil că nu poate concura la US Open 2022, deoarece nu poate intra în țară din cauza politicii de vaccinare a guvernului federal pentru non-americani. Așteptăm cu nerăbdare să-l primim pe Novak înapoi la US Open în 2023", a fost declarația făcută de Stacey Allaster, directorul turneului de la US Open, conform tennisactu.net.

ADVERTISING

Fără Djokovici la start, marii favoriți sunt Rafa Nadal și Daniil Medvedev, liderul mondial la zi, chiar dacă primul a fost eliminat rapid la Cincinnati, în primul tur, în dauna croatului Borna Corici, viitorul campion.

Daniil Medvedev vs Novak Djokovic Extended Highlights | 2021 US Open Final

Este al doilea Mare Șlem pe care sârbul îl ratează tot din aceleași motive, după Australian Open 2022, acolo unde a avut loc un scandal imens, decizia de a fi expulzat de la Antipozi fiind luată de o instanță.

Turneul de la US Open se desfășoară în perioada 29 august - 11 septembrie.

ADVERTISING

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!