Medvedev și Tommy Paul avansează la Wimbledon

Medvedev și Tommy Paul avansează la Wimbledon

Americanul Tommy Paul şi rusul Daniil Medvedev s-au calificat, duminică, în sferturile de finală ale turneului de tenis de la Wimbledon, al treilea de Mare Şlem al anului.

Tommy Paul, numărul 13 mondial, care a câştigat titlul pe iarba de la Queen’s Club, luna trecută, l-a învins în optimi pe spaniolul Roberto Bautista (112 ATP), cu 6-2, 7-6 (7/3), 6-2, iar în sferturi va da piept cu alt spaniol, Carlos Alcaraz, campionul en titre.

La 27 de ani, Paul reuşeşte cel mai bun parcurs al său la Wimbledon, după ce în 2022, la prima participare, atinsese optimile, iar anul trecut s-a oprit în turul al treilea. Americanul a jucat semifinale la Australian Open în 2023, cel mai bun rezultat al său la un Mare Şlem.

ADVERTISING

Medvedev, numărul 5 mondial, s-a calificat în sferturi după abandonul bulgarului Grigor Dimitrov (10 ATP), în primul set, la scorul de 5-3.

Dimitrov a început foarte bine meciul şi a condus cu 3-0, dar s-a accidentat la un picior după ce a alunecat pe iarbă şi a renunţat în cele din urmă.

Anul trecut, Medvedev a ajuns până în semifinale, iar anul acesta pentru a atinge din nou careul de aşi va trebui să îl învingă pe italianul Jannik Sinner, numărul unu mondial.

Rezultatele înregistrate duminică în optimile de finală ale probei masculine de simplu la Wimbledon:
Jannik Sinner (Italia/N.1) - Ben Shelton (SUA/N.14) 6-2, 6-4, 7-6 (11/9)
Daniil Medvedev (Rusia/N.5) - Grigor Dimitrov (Bulgaria/N.10) 5-3 (abandon Dimitrov)
Carlos Alcaraz (Spania/N.3) - Ugo Humbert (Franţa/N.16) 6-3, 6-4, 1-6, 7-5
Tommy Paul (SUA/N.12) - Roberto Bautista Agut (Spania) 6-2, 7-6 (7/3), 6-2

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!