Medicul lui Maradona oferă detalii despre starea fostului mare jucător argentinian, după ce a fost operat pe creier

Medicul lui Maradona oferă detalii despre starea fostului mare jucător argentinian, după ce a fost operat pe creier

Legenda fotbalului argentinian Diego Armando Maradona nu suferă de nicio complicaţie neurologică şi recuperarea sa decurgea surprinzător de bine, la mai puţin de 24 de ore de la o operaţie pentru eliminarea unui hematom la cap, a declarat, miercuri, medicul său personal, Leopoldo Luque, citat de AFP.

„Am fost să-l văd, era treaz, cu o stare foarte bună. Vindecarea ne surprinde, dar ni s-a mai întâmplat asta cu Diego. Dar trebuie să fim totuşi prudenţi pentru că suntem în perioada post-operatorie”, a spus medicul pentru presă în faţa clinicii din Olivos, de la periferia capitalei Buenos Aires.

ADVERTISING

"Este evident că el nu are nicio complicaţie neurologică. Sunt şi alţi parametri pe care noi îi aşteptăm pentru a-i putea evalua, dar recuperarea este excelentă. Suntem optimişti", a adăugat doctorul Luque, stârnind aplauzele suporterilor veniţi să-şi încurajeze idolul în faţa clinicii.

Medicul a mai precizat că nu poate spune când antrenorul echipei Gimnasia y Esgrima La Plata ar putea ieşi din spital şi că pandemia de coronavirus nu este un "criteriu pentru a decide externarea sa".

"Diego este totuşi în faza post-operatorie. Suntem optimişti. Majoritatea complicaţiilor survin în 24-48 de ore, care sunt cele mai critice. Însă acest lucru nu s-a întâmplat şi suntem bucuroşi", a conchis doctorul.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Diego Maradona a fost operat cu succes pe creier, marţi seara, pentru îndepărtarea unui hematom subdural (cheag de sânge), la cinci zile după ce a sărbătorit împlinirea vârstei de 60 de ani.

Maradona a fost transferat la clinica din Olivos după o primă spitalizare, luni, în oraşul La Plata, aflat la 60 km sud de capitala Buenos Aires. Intervenţia chirurgicală de marţi a durat aproximativ două ore.

La aflarea veştii, grupuri de suporteri s-au adunat la porţile clinicii din Olivos, unde au desfăşurat bannere cu efigia idolului argentinian. Ei s-au bucurat şi au cântat la aflarea veştii că operaţia "Butoiaşului atomic" a decurs bine.

ADVERTISING

Fostul jucător al echipelor Napoli, FC Barcelona şi Boca Juniors a fost internat de mai multe ori în spital în ultimii ani, în principal din cauza stilului de viaţă extravagant pe care l-a dus. În ianuarie 2019, Maradona a ajuns la spital cu sângerări stomacale. El s-a simţit rău şi la Cupa Mondială din 2018, în Rusia, când a fost filmat leşinat în loja sa la meciul Argentina - Nigeria. În 2004, Maradona a fost internat cu probleme cardiace şi respiratorii serioase, din cauza consumului de cocaină. Ulterior a urmat o cursă de dezintoxicare în Cuba şi Argentina, înaintea operaţiei de la stomac din 2005, care l-a ajutat să piardă din greutate. În 2007, s-a internat într-o clinică din Argentina pentru a depăşi problemele cu alcoolul.

Iată ce mai poți citi astăzi pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇