Marile surprize din deschiderea Campionatelor Mondiale de fotbal

Marile surprize din deschiderea Campionatelor Mondiale de fotbal

De-a lungul istoriei, mari surprize au avut loc la startul Campionatelor Mondiale de fotbal, grupări de renume fiind încurcate sau chiar învinse de națiuni considerate fără îndoială ca outsidere înainte de startul partidelor.

Ne pregătim duminică de startul celei de-a 22-a ediție de Cupă Mondială, iar meciul de deschidere este unul care poate nu sună atât de atractiv, Qatar – Ecuador, de la ora 18, LIVE pe SpotMedia.ro.

Gazdele nu sunt, în mod evident, favorite, însă de-a lungul istoriei s-au întâmplat multe rezultate surprinzătoare în uvertura Mondialelor. Trebuie spus, pentru început, că între 1974 şi 2002, turneul final era deschis de un meci jucat de campioana mondială en-titre. Apoi, din 2006, debutul turneului i-a revenit țării gazdă.

ADVERTISING

Ne aducem aminte de o primă surpriză majoră la debut în 1974 când Brazilia, campioana mondială la zi remiza doar cu Iugoslavia, în RFG, scor 0-0. În 1982, în Spania, campioana Argentina, cu Diego Maradona pe teren, pierdea surprinzător cu micuța Belgia, scor 0-1. Iar patru ani mai târziu, în Mexic, regina Italia făcea doar un egal cu vecina noastră de la sud de Dunăre, Bulgaria, scor 1-1.

Argentina - Cameroon WORLD CUP 1990 | 4K ULTRA HD 60 fps |

Tot Argentina avea să producă un mare șoc la debutul cu Camerun în 1990, scor 0-1, în aceeași grupă în care și Romania făcea parte în Italia, tot cu Maradona pe teren. Și iarăși o imensă surpriză se mai întâmpla și în 2002, când în Coreea de Sud, Franța, regina lumii pe atunci, pierdea cu Senegalul, 0-1.

ADVERTISING

Trebuie amintit că gazdele nu au pierdut din 2006 încoace niciodată la un start de CM, fie că vorbim de Germania, Rusia, Africa de Sud sau Brazilia.

Iar în 1994 și 1998, cele două campioane mondiale și-au respectat statutul de favorite, Germania trecând de Bolivia cu 1-0, iar Brazilia, patru ani mai târziu, trecea de Scoția cu 2-1.

Ecuador este mare favorită la pariuri în această seară, cu o cotă de 2,40 la 1 pentru victorie, în timp ce Qatarul are o cotă de 3.25.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!