Mariana Târcă, despre problemele handbalului românesc

Mariana Târcă, despre problemele handbalului românesc

Fosta mare jucătoare a echipei naţionale de handbal feminin a României, Mariana Târcă, a afirmat, marţi, că selecţionata pregătită de Adrian Vasile are nevoie de o strategie coerentă pentru a nu mai resimţi schimbul de generaţii, făcând referire la retragerea Cristinei Neagu.

„Din păcate este adevărat, rezultatele nu sunt satisfăcătoare. Şi dacă băieţii erau pe un trend descendent de mai multă vreme, din păcate şi handbalul feminin a început să urmeze acelaşi traseu. Este trist pentru că ne-am obişnuit ca echipele naţionale să aibă rezultate. Cred că e nevoie de o strategie foarte coerentă la nivelul echipei naţionale feminine unde schimbul de generaţii să nu se mai simtă. Trebuie să se găsească omul care să dea drumul unui jucător, chiar dacă are 16 ani, dacă are valoare, să fie prezent în primul 7 al echipei naţionale. Nici nu s-a încercat până acum creşterea sau asigurarea unui om pe postul Cristinei Neagu, care să permită o continuitate.

ADVERTISING

Şi acest lucru trebuia făcut pentru fiecare post. Cele care nu confirmă de ani de zile ar trebui înlocuite cu jucătoare tinere care promit. Cu siguranţă, un jucător tânăr nu poate greşi mai mult decât unul matur dar curajul unui tânăr poate să îţi aducă rezultate sau să facă minuni în momentul în care unul cu experienţă nu şi-ar asuma acel risc. Cred că trebuie să existe o corenţă în tot ceea ce facem, să nu mai existe lacunele de doi ani în completarea lotului cu jucătoare de valoare. Să fie depistate din timp şi să fie ajutate să evolueze la o vârstă fragedă în echipa naţională. La PSG este un jucător de 16 ani în Liga Campionilor fără probleme, noi nu avem acest curaj. Avem altă viziune în ceea ce priveşte handbalul. Un jucător dacă are valoare, are şi la 16 şi la 30", a declarat fosta handbalistă.

ADVERTISING

Referitor la fiica sa, Sorina Târcă, jucătoare implicată în cazul de dopaj de la Corona Braşov, când mai multe componente au fost acuzate că au beneficiat de o procedură de manipulare a sângelui, fosta handbalistă a spus că este în continuare foarte afectată.

"Sorina vine după o perioadă foarte grea, ca mamă pot spune că a suferit foarte mult, poate se vede şi în aspectul ei fizic. Din păcate a pierdut o perioadă importantă din cariera ei şi nu doar ea, toate fetele care au fost implicate în acea nenorocire. Noi o susţinem şi o încurajăm şi avem speranţa că valoarea poate să se ridice. Am încredere şi o vom susţine să dispară teama că se poate întâmpla orice, oricând. Asta a fost cel mai tragic, că au existat asigurări din partea unor oameni că nu se va întâmpla nimic, pentru ca apoi altcineva să fie vinovaţi", a mai spus Mariana Târcă.

ADVERTISING

Ea şi-a exprimat susţinerea la alegerile pentru preşedinţia Federaţiei Române de Handbal pentru fostul arbitru Constantin Din, care şi-a anunţat marţi candidatura.

"Îmi doresc foarte mult să ajungem într-un final să facem ceva pentru handbalul românesc. Am convingerea că se pot face multe lucruri bune, îl cunosc pe Costel Din şi mi-aş dori să ajungă acolo unde îşi doreşte pentru că va avea un cuvânt greu de spus în ceea ce priveşte îmbunătăţirea lucrurilor din handbalul românesc", a completat fosta jucătoare.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇