Mariana Târcă a observat o mare problemă în jocul naționalei de handbal feminin a României: "Nu e normal"

Mariana Târcă a observat o mare problemă în jocul naționalei de handbal feminin a României: "Nu e normal"

Marian Târcă solicită o schimbare importantă în jocul naționalei de handbal feminin a României.

Fosta mare handbalistă română este convinsă că prima reprezentativă a României nu face bine că depinde atât de mult de Cristina Neagu.

"Jocul e făcut foarte mult încă pe Neagu, jocul ar trebui puţin schimbat ca gândire tactică, mai elaborat. Consider că avem jucătoare de valoare, dar cu un joc combinativ de echipă cred că România ar arăta mult mai bine. Şi dacă s-ar face o concurenţă loială pe posturi, echipa României va juca mult mai bine, nu să se ştie titularele de drept şi rezervele de drept. Noi cam facem schimbul ăsta de generaţii de cel puţin şase ani, dacă eu îmi aduc aminte bine şi va mai dura încă şase ani, dacă nu vom avea o strategie exactă în ceea ce priveşte jucătoarele tinere, talentate, care să se regăsească în echipa naţională şi cărora să li se dea încredere", a afirmat Mariana Târcă la Orange Sport.

ADVERTISING

"Văd că noi tot căutăm un singur om pe teren, ceea ce nu e normal. Nu e greşeala Cristinei, e greşeala celor care induc această idee şi care o pun în practică pe teren. Cristina poate să fie utilă cu un joc colectiv, de echipă, unde să pună în valoare fiecare jucătoare, nu doar să pornească toate acţiunile de la ea, de pe loc, fără mişcare. Ne trebuie un joc de echipă mai elaborat, în viteză, unde să ne punem fiecare jucătoare în valoare pe post", a adăugat aceasta.

Naţionala de handbal feminin a României s-a calificat duminică la Campionatul European din acest an, după ce a învins Austria, scor 38-29 (19-13).

ADVERTISING

Cristina Neagu a fost cea mai bună jucătoare de pe teren, cu 12 goluri marcate.

Campionatul European de handbal feminin se va disputa în perioaa 4-20 noiembrie, în Slovenia, Macedonia de Nord și Muntenegru.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇