Loturile României de box, pe primul loc pe naţiuni la Turneul internaţional de tineret ''Golden Glove'

Loturile României de box, pe primul loc pe naţiuni la Turneul internaţional de tineret ''Golden Glove'

Loturile naţionale de box ale României, masculin şi feminin, au obţinut cele mai multe medalii la turneul internaţional de tineret „Golden Glove” (Mănuşa de Aur), din Serbia, a anunţat, luni, Federaţia Română de Box.

În competiţia feminină, sportivele române au câştigat 4 medalii de aur, prin Gabriela Lazarov (cat. 54 kg), Nicoleta Banciu (57 kg), Alina Creţu (69 kg) şi Loredana Marin (64 kg). De altfel, campioana europeană de anul trecut Loredana Marin şi-a confirmat forma deosebită, impunându-se rapid în întâlnirea cu Tara Bohatjuk, din Bosnia-Herţegovina, din finală, prin KO tehnic în prima repriză.

ADVERTISING

Băieţii conduşi de antrenorul Relu Auraş au arătat şi ei un potenţial îmbucurător, în perspectiva Campionatelor Mondiale de tineret, din aprilie, adjudecându-şi nu mai puţin de 8 medalii - 3 de aur, 4 argint, 1 bronz.

Performerii acestei competiţii, sportivii de pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, au fost Gheorghe Ghinoiu (49 kg), Adrian Preda (56 kg) şi Iulian Dumitrescu (75 kg). Sportivul legitimat la CSM Ploieşti a avut o serie de patru victorii extrem de convingătoare, ridicându-şi nivelul de la un meci la altul, astfel că în semifinale şi finală şi-a învins categoric adversarii, înainte de limită (prin KO tehnic în repriza a 3-a cu Jelec Duzel şi prin KO tehnic în prima repriză cu Stefan Krasnic).

ADVERTISING

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇