Liverpool câștigă dramatic Cupa Ligii Angliei cu o echipă plină de copii în fața lui Chelsea (Video)

Liverpool câștigă dramatic Cupa Ligii Angliei cu o echipă plină de copii în fața lui Chelsea (Video)

Liverpool a cucerit Cupa Ligii Angliei după o finală dramatică împotriva celor de la Chelsea Londra, scor 1-0, rezultat obținut după disputarea prelungirilor.

Singurul gol a fost reușit de căpitanul olandez al cormoranilor, Virgil Van Dijk, gol cu capul după un corner bătut perfect, reluare splendidă la colțul lung, fără speranțe pentru portarul Petrovici, abia în minutul 118.

A fost un meci superb cu peste 80.000 de fani prezenți pe noul Wembley, meci în care fiecare echipă a avut o bară, meci în care fiecare echipă a avut un gol anulat pe motiv de offside, la VAR, e drept că la golul lui Liverpool după o anulare absolut inexplicabilă.

ADVERTISING

Un meci în care Liverpool a jucat fără 11 indisponibili din punct de vedere medical, cu foarte mulți copii pe teren, mai ales pe final de meci, mai ales în prelungiri.

Liverpool triumfă pentru a zecea oară în Cupa Ligii, pentru prima dată după doi ani, în 2022 fiind tot după o finală cu Chelsea, pe atunci decisă la penaltiuri, în plină pandemie.

Pentru Chelsea rămâne un sezon ratat, având în vedere că echipa este abia pe 10 în clasamentul din Premier League, fără șanse decât la o ipotetică Cupă a Angliei, fără să joace în Europa. LFC poate să câștige patru trofee, campionatul, unde este lideră, Europa League, unde joacă în optimi cu Sparta Praga și FA Cup desigur.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Liverpool este cea mai titrată formație din istoria competiției, urmată de Manchester City (8 trofee) și Manchester United (6). Chelsea rămâne cu 5 trofee.

Echipele de start:

Chelsea (4-2-3-1): Petrovic - Gusto, Disasi, Colwill, Chilwell - Palmer, Caicedo - Gallagher, Fernandez, Sterling - Jackson. Rezerve: Bettinelli, Sanchez, Chalobah, Gee, Gilchrist, Madueke, Mudryk, Nkunku, Tauriainen. Antrenor: Maurizio Pochettino.

Liverpool (4-3-3): Kelleher - Bradley, Konate, van Djik, Robertson - Mac Allister, Endo, Gravenberch - Elliott, Gakpo, Diaz. Rezerve: Adrian, Clark, Danns, Gomez, Koumas, McConnell, Nyoni, Quansah, Tsimikas. Antrenor: Jurgen Klopp.

ADVERTISING

Arbitru: Christopher Kavanagh.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!