Superliga: FCSB câștigă autoritar cu Universitatea Craiova

Superliga: FCSB câștigă autoritar cu Universitatea Craiova

FCSB a învins fără drept de apel pe Universitatea Craiova, scor 3-0, pe Stadionul Steaua în etapa a 8-a din Superliga României.

Prima repriză a fost dominată în totalitate de FCSB, care a marcat de trei ori. Recitalul „roș-albaștrilor” a început printr-o bară a lui Compagno, cu capul, apoi cu două goluri în opt minute: Olaru (13) și Radunovic (21) au marcat și au adus-o pe FCSB în avantaj.

Dominarea echipei "roș-albastre" a continuat, dar Laurențiu Popescu a respins în corner șutul din lovitură liberă al lui Octavian Popescu. Golul trei al FCSB a venit înainte de pauză, când Olaru a reușit dubla cu un șut pe lângă portarul Craiovei, după o pasă săltată peste apărare a lui Octavian Popescu.

ADVERTISING

Repriza a doua început oltenii încercând să reducă repede din diferență, fără succes însă. Oltenii au avut o singură ocazie mare, printr-o lovitură de cap a lui Danciu, respinsă de Târnovanu, în minutul 72. În prelungiri, Andrea Compagno a mai ratat o ocazie importantă, când a trimis de la distanță pe lângă poarta lui Laurențiu Popescu, ieșit să-l blocheze pe italian după un dribling elegant al acestuia.

Totul a curs spre o victorie facilă a FCSB, care a câștigat și a acumulat 18 puncte, pe primul loc în clasamentul din Superligă după șapte meciuri jucate, cu unul mai puțin. FCSB are o restanță cu Hermannstadt, meci amânat când "roș-albaștrii" jucau în preliminariile Conference League cu Nordsjaelland.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

FCSB - UNIVERSITATEA CRAIOVA 3-0
Au marcat: D. Olaru 13, 45, Radunovic 21

Min. 90+5 - Final.

Min. 72 - Ocazie Craiova! Danciu trimite cu capul din apropiere, Târnovanu e atent și reușește să respingă, după o centrare cu efect.

Min. 70 - După un forcing în startul reprizei, jocul s-a stins și curge spre o victorie facilă a FCSB.

Min. 46 - A început repriza a doua.

Min. 45+3 - Pauză.

Min. 45 - GOOOOOOLLLL FCSB! Olaru face dubla, e 3-0 înainte de pauză. Trimite mingea pe lângă Laurențiu Popescu, după ce balonul i-a fost săltat peste apărarea oltenilor de Octavian Popescu.

Min. 26 - Ocazie FCSB! Octavian Popescu șutează puternic din lovitură liberă, Laurențiu Popescu respinge în corner.

ADVERTISING

Min. 21 - GOOOOOOLLLLLLL FCSB! Radunovic înscrie și el cu un șut cu stângul în colțul lung, după ce Băluță i-a așezat mingea direct pe șut.

Min. 19 - Ocazie FCSB! Compagno trimite iar cu capul pe poarta lui Popescu, cu efect, dar portarul oltenilor are o intervenție bună și respinge.

Min. 13 - GOOOOOOLLLLLL FCSB! Darius Olaru deschide scorul cu un șut pe lângă Laurențiu Popescu din careu, după o pasă pe poziție viitoare în careu primită de la Octavian Popescu.

Min. 8 - Dublă ocazie Craiova! Crețu trage peste poartă după o pătrundere în careul FCSB, iar din corner Badelj șterge mingea cu capul, din careu, și trimite pe lângă poartă.

Min. 4 - Ocazie FCSB! Compagno lovește bara transversală, cu capul, după o centrare din lovitură liberă.

Min. 1 - A început meciul.

FCSB și Universitatea Craiova se întâlnesc sâmbătă, 2 septembrie, de la ora 21:45, în etapa a 8-a din Superliga României.

Cele două echipe sunt vecine de clasament, FCSB pe primul loc (15 puncte) cu un punct peste olteni și cu un meci mai puțin disputat, în timp ce Craiova e pe locul secund, cu 14 puncte.

FCSB este decimată pentru meciul cu Universitatea, fără Chiricheș accidentat, fără Coman și Pantea - suspendați. Există, totuși, și vești bună: Adrian Șut și Alexandru Băluță s-au refăcut și pot fi folosiți în partida de pe Stadionul Steaua.

Ambele echipe vin după înfrângere, Craiova a pierdut cu Farul la Ovidiu, 0-2, în timp FCSB a cedat la Arad, 2-1 în deplasare cu UTA.

În ultimele cinci meciuri directe, FCSB s-a impus în două, Universitatea Craiova o dată și două partide s-au terminat la egalitate.

Echipele de start:

FCSB: Târnovanu - Crețu, Dawa, Ngezana, Radunovic - Ov. Popescu, Șut, Olaru - Băluță, Compagno, Oct. Popescu
Rezerve: Udrea - Panțîru, Haruț, Miculescu, Gogescu, Lixandru, Toma, Radaslavesc`u, Djokovic
Universitatea Craiova: Popescu - Ndong, Zajkov, Badelj, Bancu - Kurtic, Screciu - Al. Crețu, Baiaram, Mitriță - Ivan
Rezerve: Lazar - R. Silva, Mateiu, Căpățînă, Houri, Vlădoiu, Danciu, Ișfan, Koljic


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!