Superliga: FCSB învinge Farul și încinge lupta la titlu

Superliga: FCSB învinge Farul și încinge lupta la titlu

FCSB a învins cu 2-1 pe Farul în etapa a 4-a din play-off-ul Superligii și a încins lupta la titlu.

Un meci frumos și cu multe ocazii. Ce era de așteptat s-a și întâmplat în derby-ul dintre FCSB și Farul, de pe Arena Națională, partidă încheiată cu victoria „roș-albaștrilor”, succes care încinge și mai tare lupta la titlu.

Andrea Compagno a deschis scorul și drumul spre victoria FCSB dintr-un penalty pe care Istvan Kovacs l-a dictat cu ajutorul VAR. După trei schimbări făcute la pauză de Gică Hagi, tot FCSB a început mai bine și repriza a doua.

Florinel Coman a înscris un gol frumos, după ce a preluat excelent o minge lungă în care, a scăpat de Boli și a mai driblat un adversar, apoi l-a învins pe Marian Aioani cu un șut cu stângul.

ADVERTISING

Farul n-a cedat, însă, și a marcat repede prin Enes Sali, care a fost pe fază la o minge respisă in-extremis de Tamm și, cu toată opoziția lui Târnovanu, balonul a scuturat plasa porții.

Au mai fost ocazii importante de gol. Farul a ratat prin Casap, FCSB prin Cordea și Omrani, care s-au încurcat după ce Miculescu le-a așezat mingea în fața porții. De prin minutul 75 ritmul partidei a scăzut și s-a jucat mai mult cu mingi lungi, din lipsă de potență fizică.

S-a terminat 2-1 pentru FCSB care, în urma succesului, se apropie la doar două puncte de liderul Farul și la unul singurl de locul doi, campioana en-titre CFR Cluj.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Clasamentul din play-off-ul Superligii după 4 etape: 1. Farul - 39 de puncte, 2. CFR Cluj - 38, 3. FCSB - 37, 4. Universitatea Craiova 32, 5. Rapid - 28, 6. Sepsi - 24.

FCSB - FARUL 2-1
Au marcat: (Compagno 35-pen, Coman 47 / Sali 51)

Min. 90+6 - Final de meci, după mai mult de 15 minute în care ritmul jocului a scăzut și s-a jucat mai mult cu mingi lungi.

Min. 51 - GOOOOOOOOOLLLLLLL FARUL! Enes Sali înscrie și reduce din diferență! Tamm intervine excelent după ce a fost întors de Mazilu, Târnovanu încearcă să blocheze șutul lui Sali, dar nu mai are ce face.

Min. 47 - GOOOOOOOOLLLLL FCSB! Florinel Coman înscrie și el și dublează avantajul "roș-albaștrilor". Preluare excelentă în careu, după o minge lungă, două driblinguri scurte și finalizare cu stângul.

ADVERTISING

Min. 46 - A început repriza a doua.

Min. 45+2 - Pauză.

Min. 41 - Ocazie Farul! Alibec trage violent de la distanță, pe poartă, dar Târnovanu respinge în corner.

Min. 35 - GOOOOOOOLLLLLLL FCSB! Andrea Compagno transformă cu siguranță un penalty dictat de Istavan Kovacs cu ajutorul VAR, după un fault neglijent al lui Kiki la Octavian Popescu.

Min. 15 - Ocazie FCSB! Șut fabulos al lui Adrian Șut cu stângul, de la 18 metri, intervenție excepțională a lui Aioani.

Min. 13 - Ocazie uriașă Farul! O combinație frumoasă a "marinarilor" se sfârșește printr-un șut defectuos al lui Grameni, după o centrare foarte bună a lui Mazilu.

Min. 7 - Ocazie FCSB! Sorescu trage pe lângă poartă, din unghi, după ce a primit o pasă bună de la Octavian Popescu.

Min. 1 - A început partida!

FCSB își joacă, probabil, în meciul cu Farul ultima carte în privința șanselor reale la titlul de campioană din Superligă. Cu o victorie, "roș-albaștri" se apropie la două puncte de lider și la unul de campioana en-titre, echipele peste care trebuie să "sară" ca să ajungă pe primul loc.

FCSB și Farul n-au pierdut până acum în play-off, dar "marinarii" lui Gică Hagi au avantajul moral al celor două victorii obținute în sezonul regulat în fața FCSB, 3-1 la Ovidiu și 3-2 pe Arena Națională, într-un meci nebun.

Echipele de start:

FCSB: Târnovanu - Sorescu, Dawa, Tamm, Radunovic - Olaru, Ad. Şut, Edjouma - Oct. Popescu, Compagno, Fl. Coman
Rezerve: A. Vlad - Miculescu, I. Cristea, Omrani, Ov. Popescu, Oaidă, Pantea, Radaslavescu
Farul: Aioani - Boli, Larie, Kiki, Borza - Artean, Nedelcu, Grameni - Alibec, L. Munteanu, Mazilu
Rezerve: Buzbuchi - Sîrbu, M. Popescu, Marins Silva, Băluţă, N. Popescu, Sali, Casap, Mateus


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇