Superliga: CFR Cluj trece fără echivoc în derbi de Universitatea Craiova

Superliga: CFR Cluj trece fără echivoc în derbi de Universitatea Craiova

CFR Cluj a trecut de Universitatea Craiova în marele derbi al rundei curente din Superliga, scor 2-0, în ultima partidă a zilei de duminică, din etapa cu numărul 10 a stagiunii competiționale 2022/2023.

Golurile au fost marcate ambele în prima repriză, de către Muhar și Găman, minutele 17 și 27, ultimul cu un autogol de cascadorii râsului, care ne-a amintit tuturor de acea fază comisă de Bănel Nicoliță în 2006, când Steaua pierdea pe Santiago Bernabeu cu Real Madrid în Champions League.

Muhar începea splendid jocul din Gruia cu șutul său de la 25-30 de metri la vinclul lui Lazar, apoi, zece minute mai târziu, Găman făcea o gafă îngrozitoare, o pasă lungă în spate către portarul său, care totuși nu mai era în spațiul porții, venise ușor lateral..o neînțelegere care a dus la un tontogol și astfel clujenii aveau 2-0 pe tabelă.

ADVERTISING

Spectacolul părții secunde a fost mult atenuat de o ploaie torențială ce a început să cadă în Gruia încă de la pauză, dar și de lacătul defensiv foarte solid impus de echipa lui Dan Petrescu, care practic a avut rar emoții la poarta lui Scuffet, care a apărat totuși câteva șuturi de la distanță.

O victorie clară până la urmă a lui CFR, care urcă pe 5 cu 15 puncte, având acum 2 victorii la rând. Craiova rămâne în afara play-off-ului, pe 8, cu doar 14 lungimi. Pentru Rădoi este al treilea meci consecutiv fără victorie în fața echipei campioană, ca antrenor.

Desfășurarea întâlnirii:

FINAL DE MECI!

INFO: 4 minute de prelungiri!

ADVERTISING

Min.85: Craiova încearcă să facă ceva în atac, dar orice încercare e blocată de lacătul defensiv creat de Dan Petrescu.

Min.82: A intrat și Rivaldinho la olteni, în locul lui Markovici, în timp ce Camora vede un galben.

Min.76: Intră Vînă în locul lui Cîmpanu, la olteni, apoi Cvek îi ia locul lui Deac la CFR. Dar și Buș în locul lui Malele, tot schimbare la gazde.

Min.69: Birligea intră în locul lui Petrila la gazde.

Min.67: Ivan trage din lovitură liberă bine, Scuffet boxează, 4 șuturi la rând pe poartă ale oltenilor.

Min.65: Șut bun de la distanță al lui Mitrea, Scuffet scoate cu greu în lateral!

Min.57: Cîmpanu vede și el un cartonaș galben, precum și Ivan pentru proteste.

ADVERTISING

Min.51: Șut bun de la distanță al lui Ivan, scoate de sub transversală Scuffet!

Min.49: Mitrea face o gafă teribilă în defensivă, Malele scapă singur cu Lazar, dar șutează în portar.

ÎNCEPE PARTEA SECUNDĂ!

INFO: Plouă torențial la Cluj! Două schimbări la Craiova, intră Mateiu în locul lui Nistor, dar și Ivan în locul lui Găman.

Pauză în Gruia, 2-0 pentru ceferiști!

Min.40: Malele are o situație bună, 1 la 1 cu portarul Lazar, dar se semnalizează corect offside..

Min.31: Mitrea vede un galben pentru o împingere periculoasă.

Min.27: GOOOOOOOOOOOOOOOOOOL CFR CLUJ! 2-0, un autogol uluitor comis de Valerică Găman, pasă lungă în spate, Lazar nu era atent, nu a mai putut ajunge la timp și balonul intră în plasă..Craiova este KO!

Min.25: Centrare periculoasă în careul oltean, dar Lazar iese la timp și prinde.

Min.17: GOOOOOOOOL CFR! Karlo Muhar marchează un gol splendid, șut de la 25-30 de metri direct în vinclu, 1-0 pentru gazde!!!

Min.13: Șut Petrila de două ori, din afara careului, nu sunt pericole pentru Lazar.

Min.10: Început bun al elevilor lui Dan Petrescu, care domină întâlnirea.

Min.5: Reluare interesantă din foarfecă a lui Andrei Burcă, nu s-a dus foarte departe balonul..

ÎNCEPE PARTIDA!

ECHIPELE DE START:

CFR CLUJ: Scuffet - Cr. Manea, Kolinger, A. Burcă, Camora - C. Deac, Muhar, Bordeianu - Yeboah, Malele, Petrila. REZERVE: R. Sava - Braun, Matias, Hoban, Al. Păun, Cvek, Roger, Birligea, Buș. ANTRENOR: Dan Petrescu.

CSU CRAIOVA: Lazar - Papp, Găman, Mitrea - Vătăjelu, Al. Crețu, Nistor, Screciu - Cîmpanu, Markovic, N. Bancu. REZERVE: Rusu - Martic, Căpățînă, Mateiu, Vînă, A. Ivan, Ed. Florescu, Rivaldinho, Hanca. ANTRENOR: Mirel Rădoi.

ARBITRU: Andrei Chivulete.

Fără îndoială un derbi între două formații de top 3 în ultimii ani în Superligă. CFR-ul lui Dan Petrescu vine totuși cu un moral slăbit după acel 1-1 surprinzător de joi seara cu Ballkani din Kosovo, în grupele Conference League. Craiova lui Radoi vine tot după un derbi, poate cel mai spectaculos meci din acest sezon din Liga 1, un 4-3 cu Farul lui Hagi, după 1-3 la pauză. Ultimul meci direct a fost un 2-1 în play-off pentru CFR, pe data de 15 mai.

Va fi a 31-a confruntare în principala competiţie internă, 12 dintre precedentele dueluri din campionat fiind câştigate de ardeleni, nouă de către olteni, în timp ce alte nouă partide s-au terminat la egalitate.

Jocul va fi televizat pe DigiSport, OrangeSport și PrimaSport.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!