Campionatul Mondial de handbal feminin: România pierde fără drept de apel cu Danemarca

Campionatul Mondial de handbal feminin: România pierde fără drept de apel cu Danemarca

România a fost învinsă, marți, scor 23-39, de reprezentativa Danemarcei în grupele Campionatului Mondial de handbal feminin.

Danezele au controlat partida de la un capăt la altul, cu tricolorele lui Florentin Pera contând doar 15 minute în prima parte.

La pauză s-a intrat cu un avantaj zdrobitor pentru Danemarca, 11 goluri, iar în repriza a doua mai multe titulare au fost odihnite pentru meciurile din grupele principale, primul fiind cu Germania, joi, 7 decembrie.

România accede în grupele principale cu două puncte, în ciuda înfrângerii usturătoare cu Danemarca, unde va da peste Germania, Polonia și Japonia.

ADVERTISING

Diana Lixăndroiu (5 goluri), Crina Pintea, Lorena Ostase și Sonia Seraficeanu (toate câte 3 goluri) au fost cele mai bune marcatoare ale României împotriva Danemarcei.

ROMÂNIA - DANEMARCA 23-39

Min. 60 - Final! România pierde fără drept de apel în fața Danemarcei.

Min. 52 - Danemarca se desprinde la 16 goluri avantaj în fața României.

Min. 43 - Cronometrul curge către finalul partidei, un meci în care România a contat aproximativ 15 minute în prima repriză. Diferența de goluri e din ce în ce mai mare în favoarea Danemarcei.

Min. 38 - 12 goluri diferență în favoarea naționalei Danemarcei. România a renunțat să mai spere la ceva, primul semn fiind că Florentin Pera menajează titularele pentru meciul cu Germania, primul din grupele principale ale Campionatului Mondial.

ADVERTISING

Min. 32 - România ratează o nouă aruncare de la 7 metri, prin Gogîrlă.

Min. 31 - A început repriza a doua.

Min. 30 - Pauză. Incredibil! Danemarca are 11 goluri avantaj în fața României la Campionatul Mondial.

Min. 29 - România nu mai înscrie nici de la 7 metri! Eliza Buceschi ratează.

Min. 25 - Șase goluri diferență în favoarea Danemarcei, tricolorele nu contează în atac în acest moment.

Min. 22 - Danemarca are în continuare avantaj, trei goluri, deși portarul nostru este într-o zi mare și a avut, până acum, cinci intervenții salvatoare.

Min. 17 - Diana Ciucă a avut trei parade până acum, însă atacul nu funcționează la fel de bine ca în meciurile cu Serbia și Chile. Danezele mențin distanța de două goluri.

ADVERTISING

Min. 12 - Egalitate! România revine și egalează, Crina Pintea a marcat golul egalizator, cu spatele la poată, ținută de două adversare.

Min. 9 - România revine în joc. Florentin Pera a cerut time-out și a îndreptat, se pare, lucrurile. Avem ocazia să egalăm.

Min. 5 - Început ezitant în atac pentru tricolore, care sunt puțin timorate din cauza atmosferei. Echipa daneză arată mai bine în startul de meci.

Min. 1 - A început meciul.

După două victorii, cu Chile și cu Serbia în primele două partide din grupele Campionatului Mondial de handbal feminin, naționala României se pregătește să dea piept cu Danemarca, una dintre țările gazdă.

Este ultimul meci înaintea grupelor principale de la CM de handbal feminin și unde Româniai poate ajunge cu două puncte, câte are în prezent, cu trei sau cu patru puncte, în funcție de rezultatul pe care îl va înregistra contra Danemarcei.

Elevele lui Florentin Pera și-au aflat deja adversarele din grupa principală de la Campionatul Mondial de handbal feminin, Germania, Polonia și Japonia. România și Danemarca nu s-au mai întâlnit în meci direct la un Campionat Mondial de handbal feminin din 2015, când tricolorele s-au impus cu 31-30 și au câștigat bronzul.

Florentin Pera, selecționerul naționalei României, nu se va putea baza nici la acest meci pe Cristina Neagu, care se reface după o accidentare, și este de așteptat ca ea să fie gata de luptă la startul grupelor principale.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!