FCSB pierde la limită cu Sparta Praga și e eliminată din preliminariile Ligii Campionilor

FCSB pierde la limită cu Sparta Praga și e eliminată din preliminariile Ligii Campionilor

FCSB a pierdut, scor 3-2, marți, contra Spartei Praga, în manșa retur a turului trei preliminar al Ligii Campionilor. Scorul general a fost 4-3 pentru cehi.

Meciul de pe Stadionul Steaua se anunța unul cu speranțe mari pentru campioana României, însă FCSB a fost surclasată în prima repriză de Sparta Praga. Cehii au marcat gol după gol, iar echipa „roș-albaștrilor” a fost neputincioasă în ofensivă.

Birmancevic (13, 28-pen) a reușit o dublă, în timp ce al treilea gol a fost o "bijuterie" reușită de Haraslin, un șut spectaculos cu efect din colțul careului, cu care l-a învins pe Târnovanu. FCSB a reacționat pe final de primă repriză, dar fără efect pe tabelă.

Repriza a doua a început cu schimbări și cu FCSB mai insistentă în atac, insistență care a fost răsplătită în minutul 60, prin golul frumos marcat de Darius Olaru cu un șut cu efect de la 20 de metri. Malcom Edjouma a marcat și el, în minutul 86 cu capul, iar în ultimele minute a fost căutat golul egalizator, care să împingă meciul în prelungiri.

ADVERTISING

Fără succes, însă, după decizii controversate de arbitraj și trageri de timp. S-a terminat 3-2 pentru Sparta Praga, 4-3 la general, și cehii avansează în play-off-ul Ligii Campionilor, unde vor da peste suedezii de la Malmo. FCSB va juca în play-off-ul Europa League cu austriecii de la LASK Linz.

FCSB - SPARTA PRAGA 2-3 (Olaru 60, Edjouma 86 / Birmancevic 13, 28-pen, Haraslin 37)
*Apăsați Refresh pentru actualizarea scorului și a fazelor de joc

Min. 90+5 - Final de meci. FCSB este eliminată din preliminariile Ligii Campionilor, dar va continua în play-off-ul Europa League.

Min. 85 - GOL FCSB! Malcom Edjouma înscrie cu capul și mai este nevoie de doar un gol pentru prelungiri! Assist excelent al lui Darius Olaru, centrare excelentă.

Min. 81 - Ocazie FCSB! Darius Olaru trage peste poarta lui Vindahl din lovitură liberă.

Min. 72 - Continuă forcingul campioanei României, care s-a dus peste adversar în încercarea de a marca.

ADVERTISING

Min. 60 - GOL FCSB! Darius Olaru înscrie și reduce din diferență! Căpitanul "roș-albaștrilor" insistă excelent la o minge protejată inutil de Birmancevic, trage de la 20 de metri și înscrie.

Min. 49 - Ocazie FCSB! Baeten trage din interiorul careului, după o pasă din lateral primită de la Popa, care a recuperat excelent un balon, dar mingea este reținută de Vindahl.

Min. 46 - A început repriza a doua. Baten, Edjouma și Daniel Popa au intrat pe teren și le-au luat locul lui Băluță, Ștefănescu și Șut.

Min. 45+2 - Pauză.

Min. 45 - Ocazie FCSB! Ștefănescu preia pe piept, în careu, și trage din prima spre poarta lui Vindahl, dar portarul Spartei Praga n-are emoții să rețină.

Min. 44 - Ocazie FCSB! Alexandru Băluță trage cu efect din careu, dar pe lângă poarta lui Vindahl.

Min. 40 - Ocazie Sparta Praga! Olatunji trimite cu capul peste poarta lui Târnovanu.

ADVERTISING

Min. 37 - GOL Sparta Praga! Execuție superbă, cu efect, din colțul careului, Lukasz Haraslin face 3-0 pentru Sparta Praga.

Min. 28 - GOL Sparta Praga! Birmancevic face dubla, din penalty! Execuție sigură: îl trimite pe Târnovanu în colțul opus și scutură plasa!

Min. 26 - Penalty pentru Sparta Praga! Dawa îl lovește cu capul în ceafă pe Olatunji, în careu, atacantul Spartei cade și arbitrul dictează lovitură de la 11 metri.

Min. 18 - Ocazie FCSB! Ștefănescu încearcă un șut pretențios, cu efect, de la marginea careului de 16 metri, dar mingea trece pe lângă poartă.

Min. 15 - Ocazie FCSB! Ngezana trimite cu capul spre poarta lui Vindahl, dar portarul Spartei Praga respinge. Lovitura de cap a venit în urma unui corner rezultat dintr-un șut al lui Olaru de la 20 de metri, deviat de apărarea cehilor.

Min. 13 - GOL Sparta Praga! Birmancevic deschide scorul! Atacantul cehilor împinge mingea în poartă din apropiere, după o minge trimisă cu capul de Sorensen spre poartă și respinsă de pe linia porții de Lixandru.

Min. 8 - Pentru moment jocul este unul echilibrat. Sparta Praga a avut mai mult mingea și a presat, dar FCSB s-a descurcat bine și n-a avut emoții.

Min. 1 - A început meciul.

Echipele de start:

FCSB: Târnovanu - Crețu, Dawa, Ngezana, Radunovic - Șut, Lixandru - Ștefănescu, Olaru, Băluță - Miculescu
Rezerve: Vlad - Panțîru, Haruț, Kiki, Edjouma, Popa, Antwi, Chiricheș, Pandele, Baeten, Alhassan
Sparta Praga: Vindahl - Vitik, Sorensen, Zeleny - Preciado, Laci, Kairinen, Rynes - Birmancevic, Olatunji, Haraslin
Rezerve: Vorel - Solbakken, Ross, Pavelka, Kuchta, Tuci, Danek, Sadilek, Pesek, Panak, Weisner, Krasniqi

În tur, la Praga, scorul a fost 1-1, după golurile marcate de Joyskim Dawa și Victor Olatunji. Meciul este transmis în direct de Pro TV.

FCSB și Sparta Praga luptă pentru calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor, cu un singur pas rămas până la grupele "competiției stelelor". Calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor garantează prezența în grupele Europa League.

Formația calificată din dubla FCSB - Sparta Praga va juca în play-off-ul Ligii Campionilor cu învingătoarea din dubla PAOK Salonic - Malmo. În tur, grecii și suedezii au remizat, scor 2-2.

De la meciul tur, cele două echipe au disputat câte un meci de campionat, iar ambele s-au impus la limită. FCSB a învins-o pe Farul cu 3-2, în timp ce Sparta Praga a câștigat cu 2-1 meciul cu Bohemians.

Joyskim Dawa, marcatorul golului FCSB în meciul de la Praga, a primit drept de joc în returul de la București după ce, inițial, s-a crezut că este suspendat pentru cumul de "galbene".


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!