Preliminarii EURO 2024: România învinge Belarus

Preliminarii EURO 2024: România învinge Belarus

România a învins Belarus, scor 2-1 pe teren propriu, în etapa a 2-a din grupa I de calificare la EURO 2024.

Tricolorii lui Edi Iordănescu au început tare meciul cu Belarus și, după doar puțin peste un sfert de oră de joc, au „lovit” prima dată, prin Nicolae Stanciu. Decarul României a marcat dintr-o lovitură liberă executată cu mult efect, direct pe poartă, dintr-o poziție laterală.

Golul său le-a dat aripi tricolorilor, care apoi au mai ratat o ocazie mare prin Alibec, înainte ca Andrei Burcă să înscrie pentru 2-0, în minutul 17. Deși au mai avut ocazii, tricolorii n-au mai reușit să marcheze, dar au avut emoții la o ocazie a lui Bakhar, din minutul 76.

ADVERTISING

Emoțiile au crescut în intensitate după ce Bakhar a marcat pe Arena Națională, în minutul 86, cu un șut frumos. Totuși, până la final nu s-a mai întâmplat nimic, iar tricolorii au câștigat.

Astfel, cu un nou succes în grupa I, România are șase puncte din tot atâtea posibile după două meciuri. Două victorii, 2-0 cu Andorra și 2-1 cu Belarus. Pentru elevii lui Edi Iordănescu urmează meciuri cu Kosovo (16 iunie) și Elveția (19 iunie).

În urma rezultatelor înregistrate în meciurile jucate marți în grupa României, clasamentul arată astfel: 1. Elveția - 6 puncte, 2. România - 6, 3. Kosovo - 2, 4. Andorra - 1, 5. Israel - 1, 6. - Belarus - 0.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

ROMÂNIA - BELARUS 2-1 (Stanciu 17, Burcă 19 / Morozau 86)

Min. 90+4 - Final.

Min. 86 - GOOOOOOLLLL BELARUS! Incredibil! România primește gol după ce Morozau fentează linia ofsaidului și-l învinge cu un șut spectaclos pe Ionuț Radu.

Min. 81 - Ocazie România! Dobre trage puțin pe lângă poartă din marginea careului de 16 metri.

Min. 76 - Ocazie Belarus! Prima ocazie cu adevărat importantă! Bakhar reia moale din centrul careului, după o centrare care a depășit apărarea română, însă Ionuț Radu n-are nicio emoție să rețină.

ADVERTISING

Min. 60 - Ocazie România! Alibec își face mingea pentru șut, pe piciorul stâng, după ce a intrat în centru din partea dreaptă, șutul său e, însă, deviat în corner.

Min. 58 - Ocazie România! Bară transversală! Alibec trage din prima, din careu, și izbește bara porții adverse după o centrare care a ajuns la el.

Min. 46 - A început repriza a doua.

Min. 45+3 - Pauză.

Min. 28 - Ocazie România! Dennis Man reia cu capul, puțin pe lângă poartă, o centrare venită din partea dreaptă.

Min. 19 - GOOOOOOOOLLLLLLL ROMÂNIA! Două goluri în două minute: Burcă înscrie din cădere, după o centrare plouată în careu a lui Răzvan Marin.

Min. 18 - Ocazie România! Denis Alibec încearcă un șut cu efect, din unghi, însă portarul advers respinge în corner.

Min. 17 - GOOOOOOOLLLLLL ROMÂNIA! Nicolae Stanciu înscrie cu un șut puternic din lovitură liberă.

Min. 1 - A început meciul.

Echipele de start:

România: Radu - Manea, Burcă, Drăgușin, Opruț - R. Marin, Băluță, Stanciu - Moruțan, Alibec, Man
Belarus: Plotnikov - Boykov, Volkov, Khadarkevich, Malkevich - Kovalev, Selyava, Yablonski, Ebong - Bakhar, Khvaschinski

Meciul dintre România și Belarus se va disputa pe Arena Națională, cu începere de la ora 21:45, în etapa a 2-a din preliminariile pentru calificarea la EURO 2024. Partida va fi transmisă în direct de postul Prima TV.

În primul meci din grupa I de calificare la EURO 2024, România a învins Andorra, scor 2-0 în deplasare. În celelalte meciuri din Grupa I, Elveția a învins Belarus cu 5-0, iar Israel a remizat cu Kosovo, scor 1-1.

Clasamentul după prima etapă e următorul: 1. Elveția 3p, 2. România 3p, 3. Kosovo 1p, 4. Israel 1p, 5. Andorra 0p, 6. Belarus 0p.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇