Preliminarii EURO 2024: România învinge Andorra la scor și devine lidera grupei

Preliminarii EURO 2024: România învinge Andorra la scor și devine lidera grupei

Selecționata de fotbal a României a învins naționala Andorrei în runda curentă a preliminariilor EURO 2024, scor 4-0 pe Arena Națională din București, în prezența a peste 20.000 de copii.

Golurile au fost marcate de Stanciu, Ianis Hagi, Răzvan Marin, ultimul din penalti, dar și de Florinel Coman, jucătorul lui FCSB punctând chiar la debutul părții secunde.

Într-un spectacol frumos realizat de cei peste 20.000 de copii veniți pe Arena Națională din București, România lui Iordănescu și-a făcut datoria într-o seară frumoasă de toamnă, făcând spectacol cu modesta, dar mai mult decât arțăgoasa națională din Pirinei.

Stanciu a început cu gol în minutul 22, gol din lovitură liberă la vinclu, urmat la câteva minute de reușita splendidă a lui Hagi, șut în plasa laterală din marginea careului, după pasa lui Bancu. Mitanul s-a terminat cu penaltiul bifat de Răzvan Marin, după ce același Hagi a fost lovit fără minge de Marc Garcia.

ADVERTISING

Partea secundă a fost una mai liniștită, cu mai puține faze de gol și reușite în ofensivă. Coman a marcat chiar la debutul în mitan, minutul 49, după o pasă luminoasă a lui Hagi și un șut tare și pe centru, foarte sus, sub transversală.

După ce am turat motoarele bine de tot, pe final am mai reușit însă două goluri, însă de fiecare dată anulate, unul pe motiv de fault în atac la Burcă, apoi un offside semnalizat la Alibec.

România câștigă așadar clar cu 4-0 și devine lidera grupei de calificare cu 16 puncte, fiind neînvinsă, depinzând doar de ea pentru a ajunge la turneul final din Germania. Mai avem un meci în deplasare cu Israel și apoi ultima partidă, acasă cu Elveția, ambele în noiembrie, pe 18 și 21.

România este la mâna ei, nu depinde de jocul rezultatelor din grupă. În aceeași situație se află și Elveția și Israel.

Desfășurarea întâlnirii:

ADVERTISING

Final de meci, România câștigă cu 4-0!

Min.91: San Nicolas vede roșu, al doilea galben a venit pentru tragere de tricou.

INFO: 4 minute de prelungire!

Min.89: Încă un gol anulat al României, Mihăilă punctase, dar Alibec era în offside.

Min.87: Șut Mihăilă de la distanță, prinde portarul Alvarez.

Min.84: Andorrezi mai văd un galben pentru un fault total neinspirat.

Min.78: Gol marcat de România, dar anulat, e fault în atac făcut de Burcă, marcase și Rus.

INFO: 21.723 de copiii sunt prezenți acum pe Arena Națională.

Min.68: Moruțan are o fază interesantă în plin careu, dar Alvarez prinde.

Min.64: Două schimbări și la andorrezi, iar noi facem și ultimele modificări, intră Marius Marin și Alibec, ies Stanciu și Hagi.

Min.58: Două schimbări la noi, intră Mihăilă și Cicâldău, ies Răzvan Marin și Bîrligea.

Min.49: GOOOOOOOOOL Florinel Coman, 4-0! Spectacol făcut de trupa noastră, pasă luminoasă Hagi, șut între urechi ca la handbal marcat în forță de jucătorul lui FCSB.

ADVERTISING

Începe partea secundă!

INFO: Schimbare la noi, intră Adi Rus, iese Drăgușin, jucător care ar fi putut lipsi etapa viitoare, dacă lua azi un galben.

Pauză, 3-0 pentru echipa noastră!

Min.45 plus 3: Stanciu reia tot din lovitură liberă, tare și pe jos, prinde Alvarez cu greu.

Min.43: GOOOL Răzvan Marin, 3-0, va fi un meci pe cinste, pentru o galerie atât de inimoasă, formată din suflete de copii.

Min.42: Lovitură de la 11 metri pentru noi! Marc Garcia îl faultează fără minge pe Ianis Hagi. Primește și galben.

INFO: Este pentru prima dată după 25 de ani când un Hagi marchează pentru naționala României, cu un Iordănescu antrenor pe banca tehnică. Se întâmplă în 1998, când Gică Hagi marca pentru naționala noastră pe Ghencea, într-un meci amical cu Paraguay.

Min.37: Jesus Rubio ia galben după un fault criminal la Florinel Coman, accidentare dură la gleznă..

Min.35: Burcă reia în tribune o minge bună primită în careul mare.

Min.31: Reluare spectaculoasă din voleu a lui Nicușor Stanciu, nu prinde cadrul porții mingea.

Min.28: GOOOOOOOL IANIS HAGII!! 2-0, reușită splendidă a băiatului marelui Gică Hagi, șut din marginea careului în dreapta, în plasa laterală. Câtă nevoie avea Ianis de acest gol.

Min.24: Hagi șutează slab, cu latul, prinde ușor Alvarez, în doi timpi.

Min.22: GOOOOOOOOOOOOOOOL ROMÂNIAA! 1-0, gol Nicușor Stanciu din lovitură liberă, ușor lateral stânga, aproape de careul mare, șut la vinclu, excelentă execuție.

Min.18: Vede și Nicolas un galben pentru o ținere de tricou la Bîrligea.

Min.13: Ocazie mare România, Bîrligea șutează de la 11-12 metri, boxează portarul advers.

Min.12: Lovitură de cap puternică, din marginea careului, departe de poartă, i-a aparținut lui Aaron Sanchez. Galben pentru acesta din urma pentru un fault în atac.

Min.9: Galben pentru Marin și Vieira după un meleu format la mijlocul terenului.

Min.7: Prime minute destul de confuze, încercam să atacăm poarta adversă, nu avem încă nicio ocazie de gol.

Începe partida!

21.44: Moment de reculegere pentru victimele atacurilor teroriste ale forțelor Hamas în Israel...

21.40: Se întonează cele două imnuri naționale de stat!

21.38: Cele două echipe intră pe arenă, sunt cam 20.000 de copii prezenți pe stadion, avem o șansă imensă să devenim lideri în grupă, după acel 3-3 între Elveția și Belarus.

Echipele de start:

România: 12. Moldovan – 23. Sorescu, 3. Drăgușin, 15. Burcă, 11. Bancu – 18. R. Marin, 10. Stanciu – 21. Moruțan, 14. Hagi, 17. Fl. Coman – 19. Bîrligea.
Rezerve: 1. Niță, 16. Târnovanu – 2. Rațiu, 4. Rus, 5. Screciu, 6. M. Marin, 7. Alibec, 8. Cicâldău, 9. Drăguș, 13. Mihăilă, 20. Man, 22. Borza.
Selecționer: Edi Iordănescu.

Andorra: 12. Alvarez - 18. Jesus Rubio, 3. M. Vales, 5. Llovera, 15. San Nicolas - 21. M. Garcia, 6. E. Vales, 4. Rebes, 17. Cervos - 8. M.Vieira, 9. Sancez.
Rezerve: 1. Gomes, 13. Pires, 2. De Pablos, 7. M. Pujol, 10. R. Fernandez, 11. I. Fernandez, 16. Gomes, 14. Alaez, 19. Viladot, 20. Pomares, 22. Vernat, 23. Rubio.
Selecționer: Koldo Álvarez.

România joacă un meci în care în tribunele Arenei Naționale vor fi doar copii sub 14 ani, având în vedere pedeapsa dictată de UEFA împotriva FRF, după incidentele de la meciul dintre echipa noastră și Kosovo.

Aproximativ 25.000 de copii de la școli sau cluburi de fotbal s-au înscris pe platforma FRF pentru a vedea România - Andorra de pe Arena Națională.

Trupa lui Edi Iordănescu vine după un 0-0 modest și rece în deplasarea din Belarus, de fapt un meci disputat la Budapesta. Echipa noastră este pe locul 2 în grupa de calificare, la un punct în spatele Elveției, care va juca tot azi de la 19 cu Belarus.

Preliminarii EURO 2024: Andorra-România 0-2 (rezumat)

Partida Kosovo - Israel a fost, evident, amânată.

În meciul tur, România a învins cu 2-0 la Andorra La Vieja, goluri marcate de Man și Alibec.

Partida va fi televizată pe PrimaTV.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!