Liga 1: FCSB câștigă la scor de neprezentare marele derbi cu Dinamo

Liga 1: FCSB câștigă la scor de neprezentare marele derbi cu Dinamo

FCSB a trecut de Dinamo București în marele derbi din fotbalul românesc, scor 3-0 pe stadionul din Șoseaua Ștefan cel Mare, în etapa cu numărul 23 a Ligii 1, stagiunea competițională 2021/2022.

Golurile au fost marcate de Octavian Popescu, Ianis Stoica și Oaidă, în minutele 2, 75 și 82.

Începutul de meci a fost fulminant, cu gol marcat de Tavi Popescu la aproape prima fază de gol, un șut superb de la circa 20 de metri, către vinclu, un gol care a amintit de reușitele precedente ale vârfului Under 21, aflat la al șaselea gol pentru FCSB în acest sezon.

FCSB a jucat slab apoi, parcă a evoluat la așteptare, la trecerea timpului, deși, paradoxal, a avut și un om în plus după eliminarea lui Răuță de pe finalul primului mitan.

Ultimele goluri au venit spre final, când Ianis Stoica și Oaidă au marcat simplu în fața unei apărări visătoare a alb-roșilor, primul dintr-un șut de la distanță, al doilea cu capul după un corner.

ADVERTISING

FCSB câștigă așadar cu 9-0 la general partidele cu Dinamo din acest sezon, după acel celebru 6-0 din tur. Diferența de valoare e clar una uriașă, și asta se vede în diferența de punctaj pe care cele două o au în clasament acum, mai noi 39 de puncte!

Jucătorii lui Petrea vin acum la 7 puncte în spatele lui CFR Cluj, care luni va avea un meci greu cu cei de la FC Botoșani. Dinamo rămâne penultima cu 12 lungimi, cu patru înfrângeri la rând și întrebarea e cum vor putea reuși oamenii lui Stoican să se salveze, sportiv vorbind, de la retrogradare.

Desfășurarea întâlnirii:

Final de meci, FCSB câștigă la scor de neprezentare!

Min.90: Vede galben și Perianu, abia intrat pe teren, pentru un fault la Pierret.

Min.82: GOOOOOOOOOL FCSB! 3-0, Oaida marchează perfect un gol cu capul după un corner bătut de Florinel Coman, derbiul e gata jucat.

Min.80: Vali Gheorghe scapă singur cu FIgueiredo, dar șutul său e blocat de portar, apoi respins în corner de Ehmann.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Min.76: Două schimbări la Dinamo. intră Amzar și Crețu, ies Matei și Torje.

Min75: GOOOOOOOOOOOOOOOOOOL FCSB!! Ianis Stoica marchează, șut de la circa 15-20 de metri, balonul a atins și bara stângă, este 2-0, șut din prima a vârfului roș-albastru.

Min.68: Poziție excelentă a lui Coman, care șutează din mijlocul careului foarte puțin pe lângă..

Min.65: Patriche reia cu capul cu mult alături de poarta lui Vlad, după un corner.

Min.61: Intră Ianis Stoica și Miron, ies Tavi Popescu și Cordea, schimbări la FCSB.

Min.60: Inactivitate totală în atacul lui FCSB, care pare mulțumită cu acest scor, paradoxal, căci are un om în plus.

Min.53: Nervos, Rodriguez ia galben pentru un fault la Oaidă.

Min.48: Coman e singur-singurel cu portarul advers, încearcă o scăriță, pasa fusese minunată de la Cordea, dar șutul se duce mult peste poartă!

Începe partea secundă.

ADVERTISING

Min.46: Două schimbări la FCSB, intră Coman și Vali Gheorghe, ies Tănase și Dumiter. Iar la Dinamo, Jonathan Rodriguez îi ia locul lui Ivanov, cel plecat la spital.

PAUZĂ la Dinamo - FCSB 0-1.

INFO: Ivanov este conștient, discută cu medicii, acum intervenția terapeutică de primă urgență a luat sfârșit, jucătorul va fi dus către spital.

Min.45: Probleme pentru un fotbalist de la DInamo, sunt ambele ambulanțe pe teren, Ivanov a primit un cot în pomete extrem de dur de la Olaru...

Min.44: Gol marcat de FCSB, dar se fluierase fault în atac al lui Cristea..

Min.39: Iese Bordușanu și intră Ivanov, prima schimbare la Dinamo.

Min.35: Răuță vede al doilea galben după un fault teribil la Tavi Popescu, roșu așadar și Dinamo iarăși e în 10 oameni în fața lui FCSB!

Min.34: Bordușanu dă pe lângă minge dintr-o poziție uluitor de simplă, putea fi 1-1..

Min.30: Și Florin Tănase vede galben pentru un fault stupid.

Min.28: Răuță vede și el galben după un cot aplicat în figură lui Dumiter.

Min.21: Centrare bună Radunovici în fața porții pentru Dumiter, dar Patriche degajează la timp.

Min.18: Cosmin Matei vede și el galben după ce l-a călcat pe Cristea, inutil.

Min.15: Primul galben al partidei îl vede Ehmann, de la gazde.

Min.10: Centrare plouată a lui Matei în careul roș-albastru, iese Vlad sigur pe el.

Min.6: Tavi Popescu a mai încercat o execuție fantezistă de la distanță, dar s-a dus mult alături balonul.

Min.2: GOOOOOOOOOOOOOOOOOL FCSB!! Ce contraatac școală făcut de oaspeți, după un corner prost bătut de Dinamo, Dumiter pasează lui Olaru, apoi acesta combină cu Octavian Popescu, care șutează perfect către vinclu, 1-0, ce început de derbi!!

ÎNCEPE PARTIDA!

INFO: Sunt cam 5000 de oameni adunați în tribunele din Ștefan cel Mare, e o atmosferă foarte bună, de derbi, chiar dacă e un frig pătrunzător în Capitală.

19.45: Mihai Stoica, managerul general de la FCSB, a ținut să ofere un mesaj înainte de marele derbi: „Orice diferență ar fi la bugete… Oricâte puncte distanță ar fi în clasament… Orice temperatură ar fi în București și județele limitrofe… Oricât de prost ar fi terenul (măcar e în centru)… Oricât de ciudate ar fi vremurile astea (pandemie, endemie, subcultură, traficul rutier vinerea, stadioane din bani publici interzise publicului, reclamele cu “spune-mi doamna”)…există un singur (Mare) Derby”.

Echipele de start

Dinamo: Figueiredo - Buleică, Patriche, Ehmann, Tomozei - Al. Răuță, Balthazar - Bordușanu, C. Matei, Torje - Ivankovski.
Rezerve: Chesneau - R. Grigore, Jonavovici, A. Ivanov, A. Radu, Amzar, G. Crețu, A. Bani, J. Rodriguez.
Antrenor: Flavius Stoican.

FCSB: A. Vlad - V. Crețu, Vinicius, I. Cristea, Radunovic - D. Olaru, Oaidă, Fl. Tănase - Cordea, Dumiter, Oct. Popescu.
Rezerve: Târnovanu - Miron, Haruț, Fl. Coman, I. Stoica, A. Burlacu, V. Gheorghe, Perianu, Keșeru.
Antrenor: Toni Petrea.

Este din nou derbiul fotbalului românesc, ultimul din acest sezon, și cel mai probabil ultimul pe această arenă din Ștefan cel Mare, care se va dărâma în vară și în locul său se va construi un nou complex. FCSB trebuie să își revină după acel 3-3 nebun cu CFR și să pună presiune pe campioană, să vină mai exact la 7 puncte în spatele acesteia. În tur a fost o mare umilință pentru dinamoviști, un 6-0 clar pentru încă pe atunci formația lui Edi Iordănescu.

Dinamo are mari probleme, și financiare, dar și de clasament, acolo unde în Liga 1 ocupă doar locul 15, cu 12 puncte, la 36 de lungimi distanță de rivala FCSB, cea mai mare distanță din istorie înainte de jocul direct.

Ca jucător, Flavius Stoican a învins de două ori FCSB în cariera sa.

Echipele probabile

Dinamo:  13. Figueiredo - 77. Buleică, 23. Patriche, 4. Jovanovici, 26. Tomozei - 5. Răuță, 18. J. Rodriguez - 22. Torje, 10. C. Matei, 20. Bordușanu - 44. Ivanovski.

TOP 10 GOLURI IN DINAMO - STEAUA

FCSB: 99. A. Vlad - 2. V. Crețu, 55. Vinicius, 17. I. Cristea, 33. Radunovici - 27. Olaru, 26. Oaidă, 9. Oct. Popescu - 98. Cordea, 10. Fl. Tănase, 7. Fl. Coman.

Arbitru: Haţegan Ovidiu (Arad).

Partida va fi televizată pe DigiSport, TelekomSport și LookSport.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!