Liga 1: Universitatea Craiova învinge FCSB în derbi cu două penaltiuri și e la patru puncte de CFR Cluj

Liga 1: Universitatea Craiova învinge FCSB în derbi cu două penaltiuri și e la patru puncte de CFR Cluj

Universitatea Craiova a dispus în marele derbi de FCSB cu 2-1, ajungând acum la 4 puncte avans în fruntea Ligii 1 peste CFR Cluj, după ultimul meci al zilei de duminică, în faza de play-off a sezonului competițional 2019/2020.

Craiova a învins după două penaltiuri, bătute de Cicâldău și Nistor, în timp ce Iulian Cristea a adus golul de onoare al roș-albaștrilor.

Meciul din Bănie a început cu multă prudență din partea ambelor formații. Craiova nu a mai început avântat ca pe timpuri, când uita în dese rânduri de propria apărare. Prima izbucnire de orgoliu a venit în minutul 17, când Koljici a reluat tare și pe jos, Vlad bâlbâind mingea în corner.

Un minut mai târziu, Crețu a încercat o reluare fantezistă dintr-un unghi drept, în apropierea careului mic, Pigliacelli boxând fără emoții. După șutul lui Moruțan, unul care putea fi foarte periculos, a venit și primul gol al partidei.

Un penalti foarte discutabil acordat de Bîrsan după un contact intre Mihăilă și Popescu. A venit Cicâldău la punctul cu var, a tras sigur pe el și era 1-0, patru puncte avans așadar peste CFR Cluj.

Au urmat momente de acalmie, FCSB a cam pierit ușor-ușor la mijlocul terenului, dar în minutul 37, la o fază fixă, oaspeții au dat lovitura.

ADVERTISING

Coman a bătut bine un corner, mingea din blocaj a revenit la el, a urmat altă centrare, una inspirată, în spatele lui Cosici, pentru Cristea, care a reluat cu capul bine, păcălindu-l pe Pigliacelli.

O egalare poate venită contrar cursului jocului. Iar rezultatul de 1-1 venit la pauză a mulțumit mai degrabă tabăra oaspete.

În mitanul secund, la doar zece minute de la reluare, FCSB a mai produs un penalti, după o gravă eroare a lui Vlad, care l-a pocnit efectiv peste figură la un duel aerian pe Koljici, vrând să boxeze balonul. S-a acordat penalti, Nistor a tras tare și pe centru și se făcea 2-1, iar avantaj pentru olteni.

Un rezultat de 2-1 care a rămas pe tabelă și până la final indiferent de insistențele oaspeților, care au mai avut ocazii, de exemplu lovitură liberă Coman în minutul 92, prinsă de Pigliacelli, sau penalti cerut de Tănase după un contact clar în careu cu Bancu.

Craiova e acum la 4 puncte de CFR Cluj, cu doar trei etape înainte de final, iar clujenii joacă luni acasă cu Mediaș, pentru a putea reveni la o lungime în spatele oltenilor.

Desfășurarea întâlnirii:

Final de meci în Bănie, 2-1 pentru CSU!

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Min.90: Două galbene iarăși, le văd Nistor și Dumitru după un conflict.

Min.89: Luis Gustavo intră la Craiova în locul lui Mihăilă.

Min.87: Man ia un galben după un fault fără minge la Mihăilă.

Min.84: Intră Pantea în locul lui Panțîru, accidentat. Vătăjelu intra la Craiova în locul lui Vlădoiu.

Min.80: Dumitru are o ocazie uriașă! Șut din voleu din plin careu în careul oaspete, Pigliacelli are un reflex minunat și rămâne 2-1!!

Min.78: Baiaram dă o pasă în câțiva metri, în careul mic, spre Koljici, dar Crețu intervine și dă mingea în corner.

Min.73: Câte o schimbare la fiecare tabără. Intră Baiaram în locul lui Bărbuț, iar Vînă îi ia locul lui Moruțan.

Min.70: Pasă Tănase sclipitoare pentru Dennis Man, acesta cade în careu, Acka îl trage de șort, dar Bîrsan nu vede nimic..

Min.65: Oaspeții domină, dar o fac steril, fără să mai amenințe poarta lui Pigliacelli.

Min.59: Vlad prinde în doi timpi, iarăși greu o lovitură de cap a lui Mihăilă.

Min.54: GOOOOOOOOOOOOL Craiova!!! Nistor marchează tare pe centrul porții, 2-1, din nou oltenii în avantaj.

Min.52: Penalti dictat din nou de Bîrsan, după ce Vlad l-a lovit la nivelul feței neglijent pe Elvir Koljici. Relaurile arată clar contactul, de data aceasta e corectă decizie. De neînțeles ieșirea lui Vlad, care ia și galben...

ADVERTISING

Min.50: Început dinamic de meci, de parte secundă, cu faze la ambele porți.

ÎNCEPE PARTEA SECUNDĂ!

22.07: Sunt probleme la Craiova cu una dintre plasele unei porți, poarta lui Vlad. Startul reprizei se amână..

Min.46: Schimbare la FCSB, iese Adi Petre și intră Cristi Dumitru.

Pauză în Bănie, 1-1 între cele două echipe.

Min.44: Tănase are o incursiune bună pe partea stângă, pune în pericol poarta Craiovei, dar șutul său e lamentabil, aproape paralel cu linia porții..

Min.40: Cosici reia cu capul puțin peste poartă, după o lovitură de colț, mingea i-a venit perfect pe frunte, Vlad a avut noroc.

Min.37: GOOOOOOOOOOOOOOOOOOL FCSB!! Excelentă centrare a lui Coman, exact în spatele lui Cosici, se insinuează bine Cristea, dă cu capul bine și egalează, 1-1, se joacă în Bănie!!

Min.32: Șut total ratat de la distanță al lui Adrian Petre.

Min.30: Panțîru vede galben pentru un atac violent. FCSB se stinge ușor-ușor pe teren..

Min.24: GOOOOOOOL Craiova!!! 1-0, Cicâldău îl păcălește pe Vlad, trage tare în dreapta sa, oltenii se bucură, au 4 puncte avans peste CFR Cluj.

Min.22: Se acordă penalti pentru Craiova, după ce Popescu îl contrează în plin careu pe Mihăilă. E o decizie discutabilă..

Min.20: Moruțan are o poziție centrală foarte bună de la 20 de metri aproximativ, dar șutul e slab, prinde Pigliacelli lejer.

Min.18: Crețu are o șansă bună să paseze lateral în careu, fiind aproape de careul mic al lui Pigliacelli. Șutează însă..deși era în unghi drept, boxează italianul..

Min.17: Koljici are o primă izbucnire de orgoliu. Șutează pe jos din colțul careului mare, Vlad bâlbâie mingea și o scapă în corner.

Min.15: Bancu încearcă să dea la poartă dintr-o poziție extrem de bizară. Ovidiu Popescu a pățit o accidentare urâtă, după ce a fost tăiat involuntar de crampoanele lui Bancu..

Min.10: Încearcă o lansare fantezistă Man spre Adi Petre, atacantul nu apreciază corect traiectoria balonului.

Min.8: Debut prudent din partea ambelor formații, nimeni nu riscă în acest moment. Nicio ocazie de gol.

ÎNCEPE PARTIDA DIN BĂNIE!

20.59: Are loc un moment de reculegere în memoria victimelor COVID-19.

Echipele de start:

Craiova: 13. Pigliacelli - 18. Șt. Vlădoiu, 15. Cosic, 26. Acka, 11. Bancu - 16. Nistor, 8. Mateiu, 10. Cicâldău - 22. Bărbuț, 19. Koljic, 28. Mihăilă.

Rezerve: Laurențiu Popescu, Vătăjelu, Bălașa, Mitran, Qaka, Baiaram, Gustavo, Nițu, Ivanov.

Antrenor: Cristiano Bergodi.

FCSB : 99. A. Vlad - 2. V. Crețu, 4. Miron, 16. I. Cristea, 3. Panțîru - 11. Moruțan, 23. Ov. Popescu, 10. Fl. Tănase - 98. Man, 19. Ad. Petre, 7. Fl. Coman.

Rezerve: Udrea, Vînă, Cr. Dumitru, Perianu, Pantea, Pandele, Istrate, Niță.

Antrenor: Bogdan Vintilă.

Craiova – FCSB este un meci capital în calculele pentru titlul din acest sezon în Liga 1. Oltenii au un punct avans cu 4 etape înainte de finalul sezonului, peste CFR Cluj, iar FCSB nu mai luptă decât pentru un loc 3, util doar dacă trupa roș-albastră nu va învinge în finala Cupei pe Sepsi, programată pe 22 iulie. Craiova pare clar favorită într-o dispută care o prinde pe val, în mare formă, după victoria de la Cluj, confirmată apoi și de succesul cu Mediaș.

Echipa roș-albastră e la abia 10 puncte în spatele liderului, lucru de neconceput la începutul play-off-ului. În tur, Craiova era învinsă pe Arena Națională cu un sec 4-1, când încă antrenor la olteni era Corneliu Papură.

Echipele probabile:

Craiova: 13. Pigliacelli - 18. Șt. Vlădoiu, 15. Cosic, 26. Acka, 11. Bancu - 16. Nistor, 8. Mateiu, 10. Cicâldău - 22. Bărbuț, 19. Koljic, 28. Mihăilă.

FCSB: 99. A. Vlad - 2. V. Crețu, 4. Miron, 16. I. Cristea, 3. Panțîru - 11. Moruțan, 23. Ov. Popescu, 10. Fl. Tănase - 98. Man, 19. Ad. Petre, 7. Fl. Coman.

Arbitru: Marcel Bîrsan.

Partida va fi televizată pe DigiSport, TelekomSport și LookTV.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!