Liga 1: FCSB învinge după 8 ani la CFR Cluj și chiar speră la titlu

Liga 1: FCSB învinge după 8 ani la CFR Cluj și chiar speră la titlu

FCSB învinge în deplasarea de la CFR Cluj, scor 1-0 în Gruia, în cel mai important meci de până acum al acestui play-off, în etapa cu numărul 5 a acestei stagiuni competiționale 2021/2022.

Singurul gol al întâlnirii a fost adus de Tavi Popescu, minutul 74, șut de la distanță ușor deviat de fundașul bosniac Graovac.

Prima parte a fost una plină de tensiune în Gruia, dar în care doar o singură echipă a existat pe teren, și anume FCSB. Nicio ocazie, nici măcar un șut la poartă pentru campioana României, care a privit cumva letargică acțiunile periculoase ale oaspeților.

Deja la jumătatea reprizei, scorul era de 3-0 la șuturi pe poartă pentru FCSB, dar șuturi care totuși nu l-au pus în mare pericol pe Bălgrădean, titularizat cumva surprinzător, pentru doar a treia oară în sezon.

Cea mai importantă fază categoric a primului mitan a fost eliminarea din minutul 43 a lui Mateo Susici, care a văzut roșu după un fault extrem de dur la Darius Olaru, care a și fost înlocuit după pauză, incapabil să mai continuie jocul.

Debutul părții secunde a fost unul nebun, cu ocazii cu nemiluita la poarta lui Bălgrădean și cu posibilitatea să urmărim un CFR Cluj dominat copios pe teren propriu, ceea ce destul de rar s-a întâmplat până acum, în ultimii ani cel puțin, să recunoaștem.

FCSB a avut cornere unul după altul, a avut și o bară prin lovitura de cap a lui Iulian Cristea, însă golul părea că cel puțin pentru moment nu vrea să vină..

ADVERTISING

Dar golul a venit, exact asemănător cursului jocului. Șutul lui Tavi Popescu de la circa 25 de metri a fost ușor deviat de Graovac și l-a păcălit pe portarul Bălgrădean.

FCSB apoi a știut cum să conserve acest rezultat fragil, dar chiar și așa, au fost emoții mari la ultimele faze, acolo unde CFR Cluj a șutat pe poartă pentru prima dată în minutul 94, dar Târnovanu a avut un mare reflex!

S-a terminat jocul, FCSB învinge pentru prima dată după 8 ani în Gruia, de pe 10 august 2014 mai exact, roș-albaștrii vin la doar 2 puncte în spatele campionilor.

Trebuie spus că FCSB e doar la mâna ei, ea trebuie să câștige totul pentru a nu depinde de niciun alt rezultat indirect.

Urmează acum o etapă cu două deplasări pentru ambele grupări, CFR merge la Voluntari, iar FCSB va juca la Ovidiu, lunea viitoare.

Desfășurarea întâlnirii:

FINAL DE MECI, FCSB ÎNVINGE PE CFR CLUJ!!

Min.94: Și CFR Cluj a avut o ocazie la primul său șut pe poartă, ce nebunie!!

Min.92: FCSB putea închide soarta meciului, dar Bălgrădean a respins în față, ce șansă!!

INFO: 5 minute de prelungiri!

Min.87: Schimbări iar în ambele tabere, intră Dumiter în locul lui Tavi Popescu, intră Păun în locul lui Bordeianu la gazde.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Min.85: Galben văzut și de Yuri, jocul e foarte fragmentat, FCSB profită acum de asta..

Min.82: Schimbare nouă la FCSB, intră Oaidă în locul lui Ovidiu Popescu.

Min.78: Galben văzut și de Florin Tănase, intrare dură la Boateng.

Min.77: Tavi Popescu a văzut și un galben după golul marcat. Omrani iese de pe teren și intră Dugandzici.

Min.76: Iese Petrila și intră Birligea la CFR Cluj!

Min.74: GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL FCSB!!! Gol marcat de Tavi Popescu, șut de la distanță, 25-30 de metri, ușor deviat, Bălgrădean e păcălit, 1-0!

Min.71: Schimbare la FCSB, intră Vali Gheorghe și iese Cordea.

Min.69: Boateng vede galben pentru faulturi repetate.

Min.68: Șut slab Edjouma din poziție ideală, de la 12-14 metri, iarăși prinde Bălgrădean!!

Min.66: Cordea vede galben pentru un fault la Camora.

Min.59: Șut de la mare distanță Edjouma, mingea s-a scurs foarte aproape de gol..

Min.51: Galben văzut și de Camora!

Min.50: CEA MAI MARE OCAZIE FCSB! Cristea reia cu capul în bară după un corner, la reluare Edjouma îl fixează pe Bălgrădean. Domină FCSB!

Min.49: Ce șansă are Cordea! Șut după o deviere la capătul unui corner, clujenii scot de pe linia porții.

ADVERTISING

Min.46: Bună ocazie chiar la prima atingere Edjouma, reluare din voleu de la 25 de metri, prinde Bălgrădean!

ÎNCEPE PARTEA SECUNDĂ!

Min.46: Prime schimbări la pauză, la FCSB intră Ianis Stoica în locul lui Olaru, de asemenea și Edjouma în locul lui Șut, iar la CFR Yuri i-a luat locul lui Debeljuh.

Pauză la Cluj, CFR - FCSB 0-0!

Min.43: Roșu direct văzut de Mateo Susici, o intrare extrem de gravă asupra lui Darius Olaru, roșu categoric pe care Kovacs îl acordă fără ezitare.

Min.42: Ce ocazie mare are Ovidiu Popescu!! Șut de la 20, maxim 25 de metri, însă cu foarte puțin peste transversală...

Min.39: Șut deviat al lui Olaru, prinde iarăși Bălgrădean.

Min.37: Niciun șut pe poartă, nicio ocazie practic până acum pentru CFR Cluj.

Min.27: Trage atât de bine Tavi Popescu din lovitură liberă directă, șutul mângâie plasa laterală, cât de aproape a fost!

Min.25: Galben pentru Șut scos imediat de Kovacs, deși înainte Boateng făcuse două faulturi dure la rând și nici măcar nu a fost atenționat....

Min.20: Șut bun totuși de la distanță al lui Tavi Popescu, încă un șut pe poartă, al treilea, dar iarăși prinde Bălgrădean.

Min.15: Tănase intră în careu și trage din unghi, un șut slab, prinde sigur pe el Bălgrădean.

Min.12: Camora îi aplică o lovitură în figură lui Cordea, dar nu primește nici măcar galben.

Min.8: Momentan este liniște, se joacă totuși tare, e un meci fizic în Gruia, cum ne așteptam.

Min.3: Prim șut pe poartă FCSB, Olaru trage la scurt și încearcă să-l păcălească pe Bălgrădean, prinde acesta în doi timpi..

ÎNCEPE PARTIDA!

20.28: E doar al doilea meci în care Bălgrădean apără titular la CFR în acest sezon, după un 1-1 cu Botoșani.

20.20: E o atmosferă de mare meci, de mare derbi, stadionul din Gruia este aproape plin.

19.32: Au fost incidente în centrul Clujului, între suporterii veniți de la București ai FCSB-ului, de la Peluza Nord și ceferiști. Mai multe scaune de pe o terasă din Cluj au zburat după o altercație între cele două grupări. Galeria FCSB-ului a primit 820 de bilete pentru meciul cu CFR Cluj.

Echipe de start:

CFR Cluj: Bălgrădean - Susic, Graovac, Burcă, Camora - C. Deac, Boateng, Bordeianu - Omrani, Debeljuh, Petrila.
Rezerve: Hindrich - Cr. Manea, Yuri, Chipciu, Păun, Neguț, Cvek, Birligea, Dugandzic.
Antrenor: Dan Petrescu.

FCSB: Târnovanu - V. Crețu, Miron, I. Cristea, Radunovic - Ov. Popescu, Ad. Șut, Olaru - Cordea, Fl. Tănase, Oct. Popescu.
Rezerve: A. Vlad - Fl. Coman, Dumiter, Edjouma, I. Stoica, V. Gheorghe, Perianu, Oaidă, Mamut.
Antrenor: Toni Petrea.

Este fără îndoială meciul care poate marca întoarcerea oficială a celor de la FCSB în lupta pentru titlu, o întoarcere cu mari șanse chiar la titlu în cazul unei victorii în Gruia în această seară. Totuși, roș-albaștrii nu au mai câștigat de 8 ani în Ardeal, însă sunt nevoiți acum să o facă, mai ales că trupa lui Dan Petrescu are și ceva probleme de lot. Sunt 5 puncte acum între cele două formații, iar dacă FCSB ar veni la două lungimi ar fi într-o postură ideală și ar depinde în continuare numai de ea, dacă ar învinge toate meciurile de acum încolo.

Bucureştenii au marcat cel puţin un gol în 11 dintre cele 16 meciuri disputate pe teren advers în ediţia curentă.

Cele două echipe s-au mai întâlnit de 64 de ori în principala competiţie internă, de 18 ori s-au impus clujenii, de 22 de ori au câştigat roş-albaştrii.

CFR Cluj este singura echipă din Liga 1 neînvinsă pe teren propriu în acest sezon.

Echipe probabile:

CFR Cluj: 89. Hindrich l 6. Graovac, 44. Yuri, 3. A. Burcă l 16. Susic, 10. C. Deac, 21. A. Boateng, 37. Bordeianu, 45. Camora l 9. Omrani, 27. Petrila.
Rezerve: 90. R. Sava, 4. Cr. Manea, 5. K. Dimitrov, 7. Ad. Păun, 8. Sigurjonsson, 11. Chipciu, 17. Dugandzic, 18. V. Costache. Antrenor: Dan Petrescu.

FCSB: 32. Târnovanu l 23. Ov. Popescu, 17. I. Cristea, 55. Vinicius, 33. Radunovic l 26. Oaidă, 18. Edjouma, 27. Olaru, l 98. Cordea, 10. Fl. Tănase, 9. Oct. Popescu.
Rezerve: 99. A. Vlad, 2. V. Crețu, 4. Miron, 7. Fl. Coman, 8. Șut, 13. Dumiter, 19. I. Stoica, 22. V. Gheorghe, 31. Mamut. Antrenor: Toni Petrea.

Arbitru: Kovacs Istvan (Carei).

Partida va fi televizată pe DigiSport, OrangeSport și LookTV.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!