Liga 1: CFR Cluj se distrează cu FCSB și ia un avans de 12 puncte față de trupa roș-albastră

Liga 1: CFR Cluj se distrează cu FCSB și ia un avans de 12 puncte față de trupa roș-albastră

CFR Cluj s-a impus în marele derbi al campionatului cu FCSB, scor 4-1 în ultima partidă de duminică din Liga 1, în etapa cu numărul 7 a sezonului competițional 2021/2022.

Golurile au fost marcate de Omrani, Sigurjonsson și Deac, în minutele 30, 55 și 67, plus un gol din penalti marcat de Denis Alibec în minutul 73. Pentru FCSB a marcat golul de onoare, la ultima fază, Ianis Stoica.

Început pe o ploaie torențială, jocul de la Cluj dintre CFR și FCSB a fost grav afectat de bălțile care s-au compus pe terenul îmbibat de apă de pe stadionul Dr.Constantin Rădulescu. Era foarte greu și trei metri să avansezi cu mingea la picior, fără ca balonul să nu poposească într-o baltă mai sus amintită..

Chiar și așa însă, CFR Cluj a reușit ea să marcheze, în minutul 30, gol marcat de Bilel Omrani după un voleu spectaculos de la 16-20 de metri, imparabil pentru Vlad, care a fost și mascat de colegii săi.

CFR a controlat în mare parte această întâlnire, fără să îi pese prea mult de terenul aproape impracticabil. Chiar dacă și FCSB a avut șansele sale în prima parte, în partea secundă totul a fost atât de simplu pentru gazde.

ADVERTISING

Gazde care s-au desprins pe tabelă rapid în minutul 55, după golul lui Sigurjonsson. Islandezul a punctat după o gafă teribilă a lui Vlad (încă una pentru el!), care nu a știut cum să boxeze o centrare simplă semnată de Manea și i-a făcut practic cadou o minge nordicului...

GOOOL! CFR Cluj – FCSB 3-0. Deac a plasat mingea cu eleganță

FCSB a început să arate din ce în ce mai rău pe minut ce trece, iar apărarea chiar a devenit groggy după golul de 3-0. Gol marcat impecabil de Deac după o pasă a lui Alibec, Deac care a avut timp să preia, să își așeze mingea pe dreptul și să plaseze imparabil.

4-0 s-a făcut după un penalti acordat gratuit de același Vlad, care a fost ezitant pe o ieșire și l-a faultat fără doar și poate pe Petrila. Alibec a tras tare și pe centru și totul era clar. Golul de onoare al lui FCSB a venit la ultima fază, reușit de tânărul Ianis Stoica, după o pasă a lui Oaidă..

GOOOL! CFR Cluj – FCSB 4-0. Alibec a marcat din penalty

După doar 7 etape, sunt acum 12 puncte avans pentru CFR Cluj față de FCSB, lucru care poate părea imposibil de crezut la startul acestui sezon. Și mai ales după venirea lui Edi Iordănescu, care în două meciuri abia a luat un punct, și acela cu noroc, cu Sepsi OSK.

ADVERTISING

Desfășurarea întâlnirii:

FINAL DE MECI, CFR Cluj se distrează cu FCSB, scor 4-1!

Min.90: GOL marcat de FCSB, dar e tardiv...4-1, gol frumos totuși din voleu de la 11-12 metri semnat de Ianis Stoica, Oaidă cu asisst-ul..

Min.87: Ultima schimbare la gazde, iese Petrilă și intră Gîdea.

Min.84: Mamut bate o lovitură liberă de la 25 de metri, fix în zid. Deac iese de pe teren, intră Fofana.

Min.78: Au loc trei schimbări și la gazde, intră Itu, Costache și Debeljuh, în locul lui Alibec, Omrani și Sigurjonsson.

Min.75: Două schimbări, ultimele la FCSB, intră Stoica și Haruț, au ieșit Cordea și Crețu.

Min.73: GOOOL CFR Cluj! 4-0, Alibec trage tare și pe centru. Ce umilință pentru FCSB în această seară..

Min.72: Penalti pentru CFR Cluj, Vlad îl faultează clar în careu pe Petrila, fără discuție..

INFO: Fanii strigă Campionii, Campionii, gazdele sunt la 12 puncte de rivala FCSB!

Min.67: GOOOOOL Deac! 3-0, CFR Cluj face spectacol. Execuție splendidă pentru decarul gazdelor, care a avut timp să facă ce vrea cu acest balon. Groggy este apărarea FCSB-ului!!

Min.65: Șut de la distanță Sigurjonsson, după un frumos contraatac Petrila, scapă cu fața curată FCSB.

ADVERTISING

Min.59: Mai multe schimbări la FCSB, iese Tănase și intră Mamut, iese Radunovici și intră Șerban și în fine iese Ovidiu Popescu și intră Perianu.

Min.55: GOOOOOOOOOL CFR Cluj! 2-0, Sigurjonsson marchează, Vlad gafează uluitor, după o centrare înșelătoare a lui Manea, portarul boxează atât de prost în față, islandezul e acolo în careul mic, o lovitură de cap și totul e simplu....

Min.52: Șut bun de la 16-20 de metri al lui Alibec, prinde în doi timpi Vlad.

Min.50: Început avântat al ambelor formații, și FCSB și CFR au poftă de gol. Nu mai plouă la Cluj, terenul s-a mai zvântat. Între timp, Rodriguez a luat un cartonaș galben.

ÎNCEPE PARTEA SECUNDĂ!

PAUZĂ, 1-0 în Gruia pentru CFR Cluj!

Min.40: Jucătorii practic se luptă cu adversarii lor direcți, dar și ploaia, care a transformat acest teren într-o mare de băltoace. E extrem de greu să avansezi și trei metri cu mingea la picior..

Min.34: Fază periculoasă la poarta cealaltă, Vinicius lovește periculos cu capul, dar Graovac respinge în corner.

Min.30: GOOOOOOOL CFR Cluj!!! Omrani, execuție de clasă, voleu cu pământul de la circa 16-20 de metri, 1-0, totul a plecat de la o greșeală făcută de Ovidiu Popescu..

GOOL! CFR Cluj – FCSB 1-0. Omrani a înscris cu un șut din voleu

Min.25: Șut Camora de la mare distanță după un corner clujean, mult peste poartă.

Min.22: Deac vede un galben pentru un fault la Tănase, foarte dur joacă decarul lui CFR Cluj.

Min.18: Radunovici vede un galben după un fault urât la mijlocul terenului, Tănase se resimte după un fault anterior. Denis Alibec trage apoi de la distanță înșelător, prinde Vlad sigur pe el.

Min.15: Mobilitate bună pentru FCSB în linia de mijloc, iar ceferiștii au probleme clare la construcție.

Min.11: Centrare bună Radunovici de pe stânga, Tănase se înșurubează cu greu, șutează la colțul lung, scoate Bălgrădean în corner.

Min.7: Șut deviat de la distanță al lui Ovidiu Popescu, prinde până la urmă Bălgrădean.

Min.5: Sunt foarte multe bălți pe teren, se construiește greu. Momentan nu am avut nicio fază de poartă.

ÎNCEPE PARTIDA!

INFO: Plouă torențial la Cluj-Napoca, condițiile atmosferice sunt destul de grele, să vedem cum va rezista gazonul!

20.53: Sunt imagini de la Cluj-Napoca, atmosfera e una frumoasă, încălzirea a luat sfârșit, ne pregătim de un mare meci!

19.35: Interesant este că pe banca tehnică la ardeleni va lua loc ca antrenor Ovidiu Ceclan (52 de ani) antrenor de portari la echipele de copii și juniori ale clubului. Culmea este că mare parte din cariera de portar a bifat-o la marea rivală a lui CFR, U Cluj.

Echipele de start la CFR Cluj - FCSB:

CFR Cluj: Bălgrădean - Manea, Bouhenna, Graovac, Camora - Sigurjonsson, Rodriguez, Deac - Omrani, Alibec, Petrila. Rezerve: Hindrich, Susic, Cestor, Ciobotariu, Itu, Fofana, Gîdea, Costache, Debeljuh. Antrenor interimar: Ovidiu Ceclan (52 de ani).

FCSB: Vlad - V. Crețu, Vinicius, Cristea, Radunovic - Olaru, Ov. Popescu, Oaidă - Cordea, Tănase, Oct. Popescu. Rezerve: Straton, Miron, Haruț, Stoica, Perianu, Dumiter, Musi, Mamut, Șerban. Antrenor: Edward Iordănescu.

Fără îndoială derbiul campionatului, între echipele ce în ultimii 4-5 ani și-au disputat supremația în Liga 1. FCSB are un mare noroc, o întâlnește pe CFR Cluj aflată într-o mare degringoladă. Eliminată din Europa League, cu Șumudică demis, fără antrenor principal încă pe bancă, clujenii sunt vulnerabili, chiar dacă au numai victorii până acum în campionat. Venirea lui Edi Iordănescu a adus stabilitate și speranță în clubul roș-albastru.

Echipele probabile:

CFR CLUJ: 87. Arlauskis - 16. Susic, 6. Grahovac, 92. Cestor, 45. Camora - 5. J. Rodriguez, 8. Sigurjonsson - 10. C. Deac, 77. Alibec, 27. Petrila - 9. Omrani.

REZUMAT | CFR Cluj - FCSB (4-1 după penaltyuri). Clujenii au câștigat Supercupa României

FCSB: 99. A. Vlad - 6. Haruț, 55. Vinicius, 17. I. Cristea, 33. Radunovic - 27. Olaru, 23. Ov. Popescu, 10. Fl. Tănase - 98. Cordea, 31. Mamut, 9. Oct. Popescu.

Arbitru: Haţegan Ovidiu (Arad).

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Dan Petrescu pregătește schimbări masive în lotul CFR-ului. A anunțat deja trei fotbaliști că pot părăsi echipa

Gigi Becali aduce ultimele noutăți în ceea ce privește posibilul transfer al lui Deian Sorescu la FCSB

Ţigări de contrabandă, găsite într-un autoturism cu număr fals de înmatriculare. Șoferul a fugit în pădure

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!