EURO 2024: Germania, în sferturile de finală după un meci spectaculos cu Danemarca

EURO 2024: Germania, în sferturile de finală după un meci spectaculos cu Danemarca

Germania a învins, sâmbătă seara, scor 2-0, naționala Danemarcei și s-a calificat în sferturile de finală la EURO 2024.

Germania a început tare meciul cu Danemarca, de la Dortmund, și, până în minutul 8, a avut un gol anulat și două ocazii mari de gol ratate. Golul lui Schlotterbeck a fost anulat pentru fault în atac, apoi portarul Schmeichel a avut două intervenții foarte bune.

După 20 de minute a venit și prima ocazie a danezilor, prin Eriksen, al cărui șut a fost blocat in-extremis de Rudiger, la marginea careului de 16 metri. Eriksen a avut în picior șansa de a da din nou emoții la poarta lui Neuer, dar a executat slab o lovitură liberă în minutul 31.

Meciul a fost întrerupt aproximativ 20 de minute din cauza condițiilor meteo extreme. Ploaie torențială, fulgere și grindină, la Dortmund. La reluare, Schmeichel a avut un reflex excelent la o lovitură de cap excelentă a lui Havertz, după o centrare din stânga, în minutul 37.

ADVERTISING

Hojlund a recuperat o minge din piciorul lui Schlotterbeck, care s-a complicat în propriul careu, dar a tras în plasa laterală. A urmat apoi cea mai mare ocazie de gol a meciului, ratată tot de Hojlund, în minutul 45.

Găsit excelent în fața porții de Delaney, atacantul a încercat un lob peste Neuer, însă portarul nemților a blocat in-extremis. La pauză s-a intrat cu 0-0 pe tabelă, la capătul unei reprize cu multe ocazii de gol.

Repriza a doua a început cu un nou gol anulat, de data aceasta al Danemarcei. Andersen a înscris din apropiere, dar VAR-ul a anulat reușita sa pentru un ofsaid. A urmat un penalty pentru nemți, acordat după un henț în careu al lui Andersen, și transformat cu siguranță de Havertz, în minutul 53.

Sane și Hojlund au ratat ocazii de gol, apoi Musiala a făcut 2-0, în minutul 68, cu un șut plasat din careu. După golul de 2-0 a mai venit un gol anulat pentru ofsaid, al lui Wirtz, și o ocazie mare de gol al lui Havertz, iar Germania a obținut biletele pentru sferturi la capătul unui meci specaculos.

ADVERTISING

GERMANIA - DANEMARCA 2-0 (Havertz 53, Musiala 68)
*Apăsați Refresh pentru actualizarea scorului și a fazelor de joc

Min. 90+6 - Final. Germania se califică în sferturile Campionatului European.

Min. 90+5 - Havertz are din nou șansa golului, trage, dar Schmeichel respinge cu piciorul.

Min. 90+1 - GOL ANULAT! Wirtz înscrie, dar din poziție de ofsaid.

Min. 81 - Am intrat în ultimele 10 minute și nu s-a mai întâmplat nimic notabil pe teren.

Min. 68 - GOL GERMANIA! Musiala face 2-0, cu un șut plasat din careu, pe lângă Schmeichel.

Min. 66 - Ocazie Danemarca! Șutul lui Hojlund din apropiere e blocat de Neuer.

Min. 64 - Ocazie Germania! Sane trage pe lângă poartă, din careu, după o minge așezată la șut de Havertz.

Min. 59 - Ocazie Germania! Havertz scapă spre poarta lui Schmeichel, îl lobează pe portar, dar mingea trece pe lângă poarta danezului.

ADVERTISING

Min. 53 - GOL GERMANIA! Havertz execută impecabil penalty-ul și deblochează tabela de la Dortmund.

Min. 51 - Penalty acordat cu VAR pentru Germania. Henț în careu al lui Andersen, după o centrare din stânga, iar arbitrul Michael Oliver a fost chemat la marginea careului pentru a vedea faza și a fost acordată lovitura de la 11 metri.

Min. 48 - GOL ANULAT DANEMARCA! Andersen înscrie din apropiere, după o minge bâlbâită în careul nemților. Fundașul a fost atent după o încercare de foarfecă a lui Delaney și a băgat mingea în poartă.

Min. 46 - A început repriza a doua.

Min. 45+1 - Pauză.

Min. 45 - Ocazie Danemarca! Delaney scapăă spre poarta lui Neuer, îi pasează lui Hojlund, care încearcă un lob peste Neuer, dar mingea este blocată de portarul german la capătul cele mai mari ocazii de gol din meci.

Min. 42 - Ocazie Danemarca! Schlotterbeck pierde mingea în propriul careu, Hojlund recuperează și trage în plasa laterală din apropiere.

Min. 38 - Ocazie Germania! Schmeichel are o nouă intervenție excelentă în poarta Danemarcei, la o lovitură de cap a lui Havertz.

Min. 36 - S-a reluat meciul, după pauza forțată luată din cauza condițiilor meteo extreme. Partida a fost întreruptă aproximativ 20 de minute.

Min. 36 - Meciul este întrerupt de arbitrul Michael Oliver. A început ploaia la Dortmund, iar partida a fost oprită din cauza fulgerelor.

Min. 31 - Ocazie Danemarca! Eriksen trage în zid din lovitură liberă, de la marginea careului.

Min. 21 - Ocazie Danemarca! Rudiger blochează la limită un șut al lui Eriksen, cel care a îl fentase excelent din preluare pe fundașul central german.

Min. 8 - Ocazie Germania! Schmeichel respinge in-extremis într-un nou corner o minge reluată, plouat, de Schlotterbeck spre poartă.

Min. 7 - Ocazie Germania! Kimmich trage de la distanță, Schmeichel respinge în corner.

Min. 4 - GOL ANULAT! Schlotterbeck deschide scorul, cu capul, după un corner executat excelent de Toni Kroos. Reușita este anulată pentru un fault în atac al fundașului central.

Min. 1 - A început meciul.

Echipele de start:

Germania: Neuer - Kimmich, Rudiger, Schlotterbeck, Raum - Andrich, Kroos - Sane, Gundogan, Musiala - Havertz
Rezerve: Baumann, Ter Stegen - Gross, Fullkrug, Fuhrich, Muller, Beler, Anton, Wirtz, Mittelstadt, Henrichs, Koch, Can, Undav
Danemarca: Schmeichel - Andersen, Vestergaard, Christensen - Bah, Delaney, Hojbjerg, Maehle - Eriksen, Hojlund, Skov-Olsen
Rezerve: Hermansen, Ronnow - Kjaer, Jensen, Dolberg, Jorgensen, Damsgaard, Norgaard, Kristiansen, Wind, Poulsen, Dreyer, R. Kristensen, Brunn-Larsen

Germania, țara gazdă, și Danemarca se întâlnesc în al doilea meci de sâmbătă, 29 iunie, din optimile Campionatului European.

Câștigătoarea va întâlni în sferturile de finală învingătoarea dintre Spania și Georgia, partidă care se va disputa duminică, de la 22:00.

Pentru accederea în optimi, Germania a câștigat grupa A, din care au mai făcut parte Elveția, Scoția și Ungaria.

De partea cealaltă, Danemarca a trecut mai departe din grupa C, cu Anglia, Slovenia și Serbia, după ce a ieșit în avantaj într-o departajare incredibilă: a fost nevoie de utilizarea criteriului privind locul ocupat în clasamentul per total al preliminariilor, după o egalitate perfectă cu Slovenia la toate celelalte capitole.

Germania și Danemarca s-au mai întâlnit de nouă ori până acum, iar ultimele două partide s-au încheiat cu același scor, 1-1, în 2021, respectiv 2017.

PROGRAM ȘI REZULTATE

FAZA GRUPELOR

14 iunie

15 iunie

16 iunie

17 iunie

18 iunie

19 iunie

20 iunie

21 iunie

22 iunie

23 iunie

24 iunie

25 iunie

26 iunie

OPTIMI DE FINALĂ

29 iunie

30 iunie

1 iulie

2 iulie

  • Meci 43 România – Olanda (Munchen, 19:00)
  • Meci 44 Austria – Turcia (Leipzig, 22:00)

SFERTURI DE FINALĂ

5 iulie

  • Meci 45 Spania – Germania (Stuttgart, 19:00)
  • Meci 46 Franța – Portugalia (Hamburg, 22:00)

6 iulie

  • Meci 48 Anglia – Elveția (Düsseldorf, 19:00)
  • Meci 47 Câștigătoare meci 43 – Câștigătoare meci 44 (Berlin, 22:00)

SEMIFINALE

9 iulie

  • Meci 49 Câștigătoare meci 45 – Câștigătoare meci 46 (Munchen, 22:00)

10 iulie

  • Meci 50 Câștigătoare meci 47 – Câștigătoare meci 48 (Dortmund, 22:00)

Zile de pauză pe 11, 12 și 13 iulie

FINALA EURO 2024

14 iulie

  • Câștigătoare meci 49 – Câștigătoare meci 50 (Berlin, 22:00)

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!