El Clasico: Real Madrid trece fără drept de apel de FC Barcelona

El Clasico: Real Madrid trece fără drept de apel de FC Barcelona

Real Madrid a trecut în El Clasico de Barcelona cu scorul de 3-1, după o demonstrație de forță a băieților lui Carlo Ancelotti pe Santiago Bernabeu.

Un meci decis încă din prima repriză de golurile semnate de Benzema și Valverde, în minutele 12 și 35. În partea secundă au mai punctat Ferran Tores pentru catalani, respectiv Rodrygo din penalti pe final pentru formația albilor.

Partidă clar controlată de Real, care a arătat multă iscusință în apărare și mult pragmatism în ofensivă. Benzema a profitat de o fază superbă făcută întâi de Kroos și apoi de Vinicius, pasă în spate a brazilianului în careu și șut fără speranțe pentru Ter Stegen din partea viitorului, se spune, Balon de Aur.

Golul doi a venit printr-un șut iarăși frumos al lui Valverde, șut de la 25-30 de metri, pe jos, la colțul lung, după o nouă bâlbâială produsă în defensiva catalană.

Finalul a fost unul cu puține emoții pentru Real, care a primit un gol cumva din întâmplare, semnat de către Ferran Torres, în minutul 83, gol care putea dinamita acest meci, mai ales dacă intra și demi-voleul din plin careu al lui Ansu Fati, minutul 87.

ADVERTISING

Nu a fost să fie, căci Real a primit un penalti în minutul 91, după intervenția VAR, fără îndoială corectă, după ce Eric Garcia l-a călcat pe Rodrygo. Același brazilian care avea să bată și penaltiul victorios.

Este prima înfrângere din sezon pentru Barca, care în 10 zile pare că-și clatină serios marele proiect, după eliminarea din grupe Ligii Campionilor, una foarte probabilă, având în vedere că va încheia grupa cu Bayern și Inter pe 3, dar și acest eșec dur în fața marii rivale din La Liga.

Desfășurarea întâlnirii:

FINAL de MECI!

Min.91: GOOOOL Real! Penalti bătut cu emoții de brazilian, dar este 3-1, totul e închis în acest Clasico.

INFO: E penalti pentru Real!

Min.90: Avem un posibil penalti de investigat prin VAR după un contact între Rodrygo și Eric Garcia.

Min.87: Ce șansă are Fati, reluare din demi-voleu, puțin alături. Între timp a intrat și Kessie în locul lui Pedri. Plus două schimbări la Real, intră Rudiger și Asensio, ies Benzema și Carvajal.

ADVERTISING

Min.85: Schimbare la Real, intră Rodrygo în locul lui Vinicius.

Min.83: GOOOOOOOOOOOL Barcelona! Ferran Torres reduce din handicap, gol după pasa inspirată a lui Lewandowski. Încă se joacă acest derbi!

Min.81: Galben pentru Gavi după o piedică stupidă..

Min.78: Șut interesant al lui Ansu Fati, destul de aproape de poartă. Schimbare la Real, iese Modrici și intră Kamavinga.

Min.75: Galben văzut de Modrici pentru un fault la mijlocul terenului.

Min.73: Încă o schimbare la oaspeți, iese Dembele și intră Fati.

Min.69: Șut Benzema de la distanță, însă mult peste poartă.

Min.60: Trei schimbări la Barca, ies Busquets, Balde și Raphinha, intră Ferran Torres, Alba și Gavi.

Min.53: Gol marcat de Benzema, superb, dar s-a fluierat offside.

Min.50: Șut periculos din afara careului a lui Toni Kroos, puțin peste transversală.

ÎNCEPE PARTEA SECUNDĂ!

Pauză pe Santiago Bernabeu, 2-0 pentru gazde.

ADVERTISING

Min.37: Șut Frankie de Jong din plin careu, prea slab, respinge Lunin, totuși e măcar corner.

Min.35: GOOOOOOOOOOOOOOOOOL REAL !! 2-0, Fede Valverde marchează un gol splendid, Barcelona e la pământ...șut superb de la 25-30 de metri, pe jos, la colțul lung. Al 4-lea gol al uruguayanului în acest sezon.

Min.30: Vinicius vede un galben pentru un gest stupid pe care îl face..

Min.27: Încă o șansă a Barcelonei, însă Dembele, venit bine pe zonă centrală, dă cu capul mult peste..

Min.25: RATARE URIAȘĂ! Lewandowski din alunecare trimite peste poartă din careul mic, sub 5 metri, incredibilă reluarea polonezului, un golgheter pur sânge..

Min.16: Barcelona nu vine în pressing, cumva așteaptă jocul, momentan nu găsește răspunsurile la lacătul defensiv montat de Ancelotti.

Min.12: GOOOOOOOOOL Real Madrid!!! Benzema punctează superb cu un șut pe jos, după ce Kroos îl lansase perfect pe Vinicius, acesta nu a putut șuta, și-a închis unghiul, a pasat în spate, iar Benzema a găsit culoarul perfect. 1-0!

Min.7: Vinicius, șut deviat, balonul se duce agonizant alături, dar Realul are corner.

Min.5: Prim șut pe poartă al meciului! Raphinha încearcă o reluare de la distanță, puțin telefonată, prinde Lunin.

ÎNCEPE PARTIDA!

17.13: Atmosferă senzațională pe Santiago Bernabeu, peste 80.000 de oameni așteaptă acest mare meci cu sufletul la gură.

Echipele de start:

Real Madrid: Lunin - Carvajal, Militao, Alaba, Mendy - Tchouameni, Kroos, Modric - Valverde, Benzema, Vinicius.
Antrenor: Carlo Ancelotti.

Barcelona: Ter Stegen - Sergi Roberto, Kounde, Eric Garcia, Balde - Busquets, Pedri, F. de Jong - Dembele, Lewandowski, Raphinha.
Antrenor: Xavi Hernandez.

Barcelona vine puțin dezamăgită după acel egal cu Inter, scor 3-3 în grupele Ligii Campionilor, în timp ce Real a bifat calificarea matematică în optimi. În ultimul meci direct, Barca a trecut clar de Real cu 4-0.

Cele două mari rivale sunt la egalitate pe primul loc în La Liga, ambele cu 22 de puncte, cu 7 victorii și câte un egal de fiecare.

Gică Hagi prefațează El Clasico, marele meci Real Madrid - FC Barcelona: ”Sunt cele mai bune din lume”

Meciul de duminică va consemna a 250-a întâlnire dintre Real Madrid și FC Barcelona. În La Liga au fost 184 de confruntări, 76 câștigate de madrileni, 73 de catalani, în timp ce alte 35 s-au încheiat la egalitate.

Echipele probabile:

Real Madrid (4-3-3): Lunin - Carvajal, Militao, Alaba, F. Mendy - Modric, Tchouameni, Kroos - Valverde, Benzema, Vinicius Jr.
Antrenor: Carlo Ancelotti.

Barcelona (4-3-3): Ter Stegen - Balde, Kounde, Eric Garcia, M. Alonso - Pedri, Busquets, Gavi - Raphinha, Lewandowski, Dembele.
Antrenor: Xavi Hernandez.

Partida va fi televizată pe DigiSport, OrangeSport și Prima Sport.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!