Superliga: FCSB scapă printre degete o victorie la CFR Cluj, după o decizie inexplicabilă a centralului Colțescu

Superliga: FCSB scapă printre degete o victorie la CFR Cluj, după o decizie inexplicabilă a centralului Colțescu

CFR Cluj și FCSB au remizat, scor 1-1, în marele derbi al Superligii consumat duminică seara, în etapa cu numărul 19, din stagiunea competițională 2023/2024.

Golurile au fost marcate ambele în prima repriză, de către Tachtsidis și Olaru, în minutele 7 și 26.

Începutul de joc a fost unul furibund pentru gazde, care au fost mai incisive, au controlat total mijlocul terenului și au împins presiunea mereu către careul lui Târnovanu, sufocant. Golul a venit logic și cumva în linia cursului jocului, în minutul 7, când grecul Tachtsidis a șutat superb în colțul lung din careu, după un corner în care și Olaru, dar mai ales Pantea, au gafat destul de grav. Un 1-0 corect, până atunci doar Coman adusese pericol la poarta adversă, dar șutul său a fost mult alături, în minutul 5.

Încet-încet, FCSB a început să reechilibreze situația în joc, a început să atace poarta lui Sava, a venit și primul șut pe poartă, lovitură de cap marca Băluță, iar egalarea a picat la mijlocul mitanului, când o combinație superbă Coman - Olaru s-a încheiat cu golul din voleu al ultimului, un 1-1 care aprindea derbiul din Gruia.

REZUMAT | CFR - FCSB 1-1. Coman, pasă genială și golul anului, anulat, rezultat bun pentru FCSB

Continuarea de joc a fost una spumoasă, plăcută ochiului, cu multe faze de gol și ratări la ambele porți. Din păcate, pentru spectacol, Olaru s-a accidentat destul de serios la genunchi după un duel cu Bîrligea și a fost înlocuit apoi cu Lixandru.

ADVERTISING

Partea secundă a debutat exploziv, cu mult dinamism în ambele părți, cu două schimbări la oaspeți, Crețu și Tavi Popescu în teren, dar și un gol rapid marcat de FCSB. O execuție splendidă în minutul 52 al lui Coman, șut de la 25-35 de metri spre vinclu, însă, așa cum poate foarte rar ne-a fost dat să asistăm, centralul Colțescu a fost chemat la VAR de asistentul Găman, iar golul a fost anulat, total inexplicabil, pentru un presupus fault în atac făcut de Crețu la o acțiune cu mult anterioară splendidei reușite semnate de Florinel...

S-a terminat 1-1 după un final cu multă tensiune, cu multă nervozitate și momente în care ambele echipe puteau obține victoria, oaspeții prin reluarea lui Compagno din 5 metri, balonul ștergând plasa laterală, iar CFR un minut mai târziu, minutul 86 mai exact, când Juricici relua peste poartă tot din careul mic.

Rămân 5 puncte între cele două formații la vârful Ligii 1, după un derbi picant care se va lăsa cu foarte multe discuții legate de arbitraj și nu numai. Au participat la acest meci puțin peste 12,600 de suporteri pe un frig teribil în Ardeal.

Desfășurarea întâlnirii:

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Final de meci, 1-1 între CFR Cluj și FCSB!!

INFO: 6 minute de prelungire!

Min.88: Juricici reia din câțiva metri în careul mic, ce șansă are CFR Cluj!!

Min.87: Centrare excelentă iarăși Coman, de pe flancul stâng, Compagno reia din careul mic și mingea șterge plasa.

Min.85: Galben văzut de Compagno pentru un fault în atac la Camora, un duel aerian periculos.

Min.80: Ultimele schimbări la CFR, iese Tachtsidis și intră Cvek, intră și Juricici în locul lui Otele.

Min.78: Emoții la poarta gazdelor, Crețu pasează la firul ierbii în careul mic, nimeni nu intervine, rămâne 1-1.

Min.70: Două schimbări la CFR, iese Avounou și intră Fică, iese Bîrligea și intră Deac.

Min.68: Băluță reia mult alături o minge respinsă greșit în față de Sava, era offside oricum, încă un șut bun al lui Coman!

INFO: 12.619 suporteri veniți la meci!

Min.62: Mare ocazie Compagno!!! Pasă superbă în spate Coman, șut din prima cu stângul, dar scoate Sava în corner, ce repriză avem!!

Min.61: Schimbare la gazde, iese Morgan și intră Krasniqi.

Min.59: Super execuție a lui Băluță, l-a văzut ieșit din poartă pe Sava, balonul cade pe plasa bării transversale..

ADVERTISING

Min.57: Galben văzut de Muhar, oprește o acțiune periculoasă.

Min.55: Otele scapă singur cu Târnovanu, face și henț între timp, dar nu contează asta, până la urmă se fluieră offside..

INFO: Se anulează golul lui Coman! Decizia e una care contravine regulilor, contravine protocolului VAR, care nu permite unui arbitru să întoarcă o fază de gol cu atât de multe acțiuni în spate, decizie inexplicabilă!!!

INFO: Atenție, Colțescu merge la VAR, se dorește o întoarcere a fazei la un fault în atac făcut de Crețu, este foarte ciudat...

Min.52: GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL FCSB!!! Excepțională execuția lui Florinel Coman, șut de la 25-35 de metri, în vinclu, fără nicio speranță pentru Sava, 2-1, ce întoarcere de scor în derbi.

Începe partea secundă!

INFO: Schimbări la FCSB, intră Tavi Popescu și Crețu, ies Ovidiu Popescu și Pantea.

Pauză, 1-1 în Gruia între CFR Cluj și FCSB!

Min.46: Tachtsidis reia cu stângul și de la distanță, puțin peste poartă.

Min.45: Schimbare la FCSB, intră Lixandru în locul lui Olaru.

INFO: Accidentarea e una serioasă pentru Olaru, el nu poate pune piciorul stâng în pământ..

Min.40: Galben pentru Bîrligea, fault la Olaru, apoi se creează un meleu între cele două tabere, cu greu calmat de Colțescu.

Min.39: Adrian Șut aproape de un gol excepțional, șut superb de la 25-30 de metri, scoate Sava în corner de la vinclu!!

Min.37: Bîrligea e aproape de un gol de 2-1, reluare splendidă cu capul după un corner, mari emoții pentru Târnovanu.

Min.33: Camora încearcă o reluare de la distanță, mingea îl lovește pe Otele, Târnovanu va repune din 6 metri.

Min.26: GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL FCSB!!!! Darius Olaru marchează un gol splendid din voleu, execuție acrobatică, pasă luminoasă venită de la Coman, trebuie menționat acest aspect. 1-1 și avem derbi în Gruia!

INFO: FCSB a început ușor-ușor să își revină, acum are primul corner și pune presiune.

Min.20: Băluță reia periculos cu capul din centrarea lui Coman, prinde Sava, e primul șut pe poarta sa.

Min.14: FCSB e total buimăcită de acest start excelent al CFR-ului, clujenii atacă în valuri și doar norocul i-a oprit să nu avem un alt scor pe tabelă.

Min.9: Otele reia peste poartă în plin careu, după un duel cu Ngezana.

Min.7: GOOOOOOOOOOOOOL CFR Cluj!! Panagiotis Tachtsidis marchează, șut superb după un corner la colțul lung, șut plasat, corner bătut scurt, o neglijență a lui Pantea, Olaru neatent și el, un gol care vine logic, să o spunem..

Min.5: Prim șut la poartă marca FCSB, Florinel Coman trage mult aiurea de la distanță.

Min.3: Început mult mai bun al clujenilor, care sunt mai incisivi, practic s-a jucat numai în jumătatea roș-albastră.

Min.1: Șut respins de Târnovanu, mingea îl lovește practic în piept, primă ocazie pentru CFR!

ÎNCEPE PARTIDA!

INFO: Un start de meci onorific a fost dat de Cosmin Tilincă, fostul mare golgheter din Gruia.

19.59: Au intrat cele două echipe pe gazon, ne pregătim de meci, să speram că vom vedea un derbi plăcut ochiului.

INFO: Ninge abundent la Cluj-Napoca.

Echipe de start:

CFR Cluj: Sava - Kresic, M. Ilie, Morgan - Mogoș, Muhar, Tachtsidis, Camora - Avounou, Bîrligea, Otele. Rezerve: Hindrich - Cr. Manea, Boben, Cvek, R. Filip, Fia, Krasniqi, C. Deac, Juricic. Antrenor: Andrea Mandorlini.

FCSB: Târnovanu - Pantea, Ngezana, Dawa, Radunovic - Ov. Popescu, Ad. Șut, Olaru - Al. Băluță, Compagno, Fl. Coman. Rezerve: A. Vlad - V. Crețu, Haruț, Oct. Popescu, Lixandru, Cr. Ganea, D. Rotariu, Radaslavescu, Djokovic. Antrenor: Elias Charalambous.

Arbitru: Sebastian Colțescu.

E un meci între două echipe suferinde în Liga 1, chiar dacă vorbim de ocupantele primelor 2 poziții, cu 5 puncte diferență între ele. Trupa roș-albastră e lider, cu 37 de puncte în 18 meciuri și speră să-și mărească avansul. Însă oamenii lui Charalambous și Pintilii au deja 2 înfrângeri la rând, cu Oțelul în campionat și cu FCU Craiova în Cupă.

Iar CFR Cluj are șase meciuri la rând fără victorie, o serie neagră pentru elevii lui Mandorlini, care nu se mai află într-o formă așa de slabă înaintea unui meci cu FCSB din 2005, de când echipa era antrenată de Aurel Șunda, iar pe teren se aflau Anca, Aștilean sau Cristi Turcu. Pe 14 mai 2005, FCSB, Steaua pe atunci, evident, se impunea cu scorul de 1-0, gol marcat de Mirel Radoi din penalti.

Nici FCSB nu stă mai bine înaintea derby-ului de diseară, având 8 puncte câştigate din ultimele 18 posibile.

REZUMAT | FCSB - CFR Cluj 1-0. Compagno aduce fericirea în Ghencea. FCSB, patru victorii din patru

Cea mai recentă dispută din SuperLiga României a avut loc pe 6 august 2023, un 1-0 pentru roș-albaștrii, gol marcat de Andrea Compagno, dintr-un penalti scos tot de atacantul italian.

CFR Cluj este singura formaţie neînvinsă pe teren propriu în campionatul curent, palmaresul ardelenilor cuprinzând şase victorii şi 3 remize.

Partida va fi televizată pe DigiSport, PrimaSport și OrangeSport.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!