Superliga: CFR Cluj prinde barajul pentru Conference League deși a pierdut cu Farul

Superliga: CFR Cluj prinde barajul pentru Conference League deși a pierdut cu Farul

CFR Cluj prinde in extremis locul de baraj pentru Conference League, deși a pierdut acasă în ultima etapă cu campioana Farul Constanța, scor 1-2, însă, incredibil, a profitat de faptul că Universitatea Craiova nu a fost în stare să învingă pe Sepsi, ba chiar dimpotrivă, a și pierdut pe final de meci.

Fosta campioană a României a fost învinsă, dar rămâne pe 3 cu 42 de puncte, două peste Universitatea Craiova și va juca un baraj pentru Conference League cu FC U Craiova, echipă patronată de Adrian Mititelu.

CFR a condus din minutul 15 după golul lui Birligea, însă Farul a întors miraculos scorul, deși nu mai avea nicio miză în această partidă. Egalarea a venit după golul splendid al lui Munteanu, șut la vinclu de la 25 de metri. Același Munteanu a ratat un penalti pe final de prim mitan, însă și-a luat revanșa tot printr-o lovitură de la punctul cu var, în minutul 61, terminând sezonul cu 10 reușite, și tot cu 2 goluri la Cluj, exact cum marca și în ultima etapă de anul trecut.

ADVERTISING

În același timp, deși Craiova știa că totul este la mâna ei, nu a fost în stare să marcheze nici măcar un gol celor de la Sepsi, a fost ba mai mult dominată clar de covăsneni, care au și reușit pe final de joc, minutul 93, în prelungiri, să înscrie golul victoriei, unul total meritat, prin Ștefănescu.

În același timp, la Cluj, după fluierul final, au avut loc scene uluitoare, cu Dan Petrescu și fundașul Burcă sărind la gâtul fotbaliștilor de la Farul doar pentru faptul că și-au apărat corect șansele. Dan Petrescu s-a certat cu toată lumea, inclusiv cu Hagi, Burcă a luat cartonaș roșu direct, deci nu va juca în barajul cu FC U Craiova, așa că rușinea a fost una totală. De partea cealaltă, fanii olteni au strigat la final minute în șir demisia lui Neagoe.

Barajul dintre CFR Cluj și FCU Craiova se va juca în Gruia. În principiu, partida va avea loc joi pe 1 iunie, dar încă anunțul oficial al orei nu a fost făcut de LPF.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Desfășurarea întâlnirii:

Scandal însă pe teren în Gruia! Dan Petrescu a intrat pe teren și a certat jucătorii Farului, dar și lui Gică Hagi. Burcă a avut un conflict și el și a primit roșu din partea lui Bîrsan...

Final de meci, CFR Cluj pierde, pierde însă și Craiova, ardelenii prind locul de baraj.

Min.93: GOOOOOL Sepsi! 1-0, Ștefănescu marchează și închide orice calcul, uluitor!!

INFO: 4 minute de prelungire pe ambele stadioane!

Min.84: Reia Roguljici din lovitură liberă, scote Niczuly!

Min.82: Popescu scoate incredibil șutul lui Ștefănescu. Iar Neagoe ne lasă pe toți surprinși și introduce un fundaș..pe Găman!

Min.79: CFR Cluj ratează ocazie după ocazie, însă la Craiova este o liniște mormântală. Pur și simplu Sepsi domină și e echipa mai bună, deși nu mai are nicio miză..

Min.72: Yeboah are o torpilă de la 30 de metri, boxează cu greu în față Buzbuchi.

ADVERTISING

Min.64: Sepsi reia în bară prin Păun, șut de la distanță scos de Popescu în transversală!! Petrila în partea cealaltă reia cu poarta goală aiurea..

Min.61: GOOOL Farul!! 2-1, Munteanu nu mai iartă acum, șut bine plasat, tare și jos. La aceste scoruri, Craiova dacă marchează urcă pe locul 3.

Min.59: Penalti din nou pentru Farul, Burcă îl blochează pe Munteanu în plin careu!

Min.58: Ocazie bună CFR, Birligea nu reușește să preia o minge simplă din 5-6 metri..

Min.53: Craiova pare incapabilă să marcheze, deși are calificarea la baraj în mâna ei în acest moment. Domină doar steril o echipă a lui Sepsi plină de rezerve..

Încep părțile secunde!

Este pauză pe cele două stadioane, 1-1 în Gruia și 0-0 la Craiova.

Ratează Luis Munteanu! Execuție modestă a vârfului farist..

Min.43: Henț Manea în careu și se dă penalti, uluitor!!

Min.41: GOOOOOOOOOOOOL Farul!! Luis Munteanu dă o bijuterie de gol, șut la vinclu din afara careului, 20-25 de metri, 1-1, totul se joacă acum!!

Min.36: Cât pe aici a fost Sîrbu să își dea un autogol de toată frumusețea..

Min.35: Papa de la Sepsi vede un galben în partea cealaltă pentru o ținere de tricou sănătoasă la Ișfan.

Min.32: Farul nu dă impresia că ar ține neapărat să atace poarta adversă. CFR domină mijlocul terenului.

Min.25: Multe mingi stricate până acum de Janga în atacul CFR-ului.

Min.15: GOOOOOOOL CFR Cluj! Șut Birligea frumos de la marginea careului, direct la colțul lung, fără șanse pentru portarul advers. 1-0 și locul 3 e securizat acum.

Min.15: Ivan are o bună deviere cu capul după un corner, ușor alături.

Min.11: Zajkov încearcă o lovitură de cap fantezistă de la distanță, mult aiurea.

Min.2: Cvek are o reluare cu capul uluitor de aproape de poartă, putea fi 1-0, defensiva Farului e visătoare...

Încep cele două partide!

Echipele de start:

CFR Cluj: Scuffet - Cr. Manea, A. Burcă, Kolinger, Peteleu - Fica, Cvek, Boateng, Petrila - Janga, Bîrligea.
Rezerve: R. Sava - Camora, Hoban, Bordeianu, Muhar, R. Filip, Krasniqi, Yeboah, Maglica.
Antrenor: Dan Petrescu.

Farul: Buzbuchi - Sîrbu, Larie, Boli, Baravykas - T. Băluță, Artean, Casap - Ad. Mazilu, L. Munteanu, Sali.
Rezerve: Aioani - Nedelcu, Grameni, Doukoure, L. Banu, I. Cercel, Stoian, V. Morar, Mateus Barbosa.
Antrenor: Gică Hagi.

Arbitru: Marcel Bîrsan.

__________

CSU Craiova: L. Popescu - Vlădoiu, Zajkov, Badelj, Ndong - Al. Crețu, Screciu - Cîmpanu, Ișfan, Ivan (cpt.) - Markovic.
Rezerve: Lazar - Găman, Mitrea, Raul Silva, Mateiu, Roguljic, Bancu, N. Stana, Koljic.
Antrenor: Eugen Neagoe.

Sepsi OSK: Niczuly (cpt.) - Dimitrov, D. Ciobotariu, M. Tamas, R. Ispas - I. Gheorghe, Papa, Francisco Junior, Aganovic - Safranko, R. Varga.
Rezerve: Began - J. Rodriguez, N. Păun, Tudorie, Ștefănescu, C. Matei, Renta, A. Nistor, Rondon.
Antrenor: Cristiano Bergodi.

Arbitru: Marian Barbu.

CFR Cluj are 42 de puncte, în timp ce Craiova lui Neagoe are 40, clujenii fiind clar favoriți pentru ocuparea locului 3. Farul nu mai are nicio miză, este deja campioană, în timp ce Sepsi e și ea liniștită, a câștigat Cupa României și va evolua deja în preliminariile Conference League.

În turul din play-off care s-a jucat la Ovidiu, Farul a reușit să câștige, scor 1-0, datorită golului reușit de Adrian Mazilu.

Va fi ultimul meci pentru Bergodi pe banca lui Sepsi, tehnicianul italian anunțându-și deja plecarea de la formația covăsneană.

CFR Cluj este la mâna ei în lupta pentru Europa. Campioana de anul trecut are nevoie de o victorie pentru a fi sigură de prezenţa în barajul pentru Conference League, indiferent de rezultatul de la Universitatea Craiova – Sepsi. 

REZUMAT | Farul - CFR Cluj 1-0. Hagi salvat de VAR în minutul 90, Petrescu înmărmurit pe margine

Dacă va face doar o remiză cu Farul, CFR depinde de jocul Craiovei, care nu trebuie să câștige în acest caz. Locul 3 dă baraj săptămâna următoare cu FC U Craiova pentru accederea în ultimul loc care merge către Conference League.

Cele două partide vor fi televizate pe DigiSport, OrangeSport și Prima Sport.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!