Ana Bogdan se impune în turneul WTA 125 de la Iași

Ana Bogdan se impune în turneul WTA 125 de la Iași

Ana Bogdan a câștigat trofeul BCR Ladies Open de la Iași, un turneu din categoria WTA 125, după ce a trecut în ultimul act de rivala Panna Udvardy din Ungaria.

După o finală extrem de disputată, tenismena noastră s-a impus în trei seturi, scor 6-2, 3-6, 6-1, după două ore și 21 de minute de joc.

Ana Bogdan a controlat total prima manșă de la Iași, disputată pe o căldură deranjantă, dar și pe un vânt destul de tăios în dese rânduri. Tenismena de 29 de ani născută la Sinaia, 75 WTA, a dispus cu 6-2 de o Udvardy temătoare și apoi la final de manșă și plină de nervi, după 43 de minute.

Din păcate, chiar dacă a început bine și manșa secundă, românca a pierdut controlul și a început o sarabandă de break-uri. Dar Ana nu a putut să-și țină până la urmă serviciul decisiv, la 3-5, oferindu-i maghiarei șansa de a face 1 la 1 pe tabelă la seturi.

ADVERTISING

Ana a fost mult mai motivată și mai decisă în manșa a treia. Finalul chiar a fost unul liniștit de meci, cu o Bogdan strălucitoare, fără greșeală, 6-1 per total în ultimul set.

Este a doua finală WTA la rând pentru româncă, prima pierdută cu Garcia la Varșovia, acum câștigată cu Udvardy pe teren propriu la Iași, în prima ediție de BCR Ladies Open.

După acest triumf, tenismena din Sinaia va urca începând de luni pe locul 63 în lume în clasamentul WTA.

Desfășurarea întâlnirii:

FINAL de MECI! Bogdan triumfă la Iași, 6-1 în decisiv!

14.22: Încă un break vine acum! 5-1, Bogdan are un avantaj mai mult decât consistent acum.

ADVERTISING

14.16: Ce revenire pentru Bogdan de la 0-30! Românca întoarce acest game și face 4-1 pe tabelă, să sperăm că decisiv pentru trofeu.

14.12: Break alb făcut de Ana Bogdan! Tenismena noastră are acum prima șansă în partidă, dar breakuri au tot mai fost în meci..

14.07: Se ține tare Bogdan, câștigă încă un punct după ce strânge tare din dinți pentru a se menține pe poziții.

14.02: 1-1, Udvardy echilibrează acest debut de manșă.

13.57: Începe perfect Bogdan, game în primul punct din decisiv.

Final de set, Udvardy câștigă cu 6-3, vom avea decisiv!

13.44: Din păcate, Udvardy va servi acum pentru câștigarea setului 2, multe greșeli pe propriul serviciu făcute de româncă în manșa secundă..

ADVERTISING

13.38: De la 30-0, Udvardy pierde game-ul și este din nou break pentru Bogdan. Unguroaica și-a pierdut complet controlul după o dublă greșeală..

13.35: Din păcate, Ana nu reușește să își țină serviciul după un game disputat și este iarăși break avans pentru maghiară.

13.27: Și iată vine breakul!! 2-3, Bogdan revine în set, Ana va încerca după pauză să egaleze pe tabelă.

13.19: Bogdan bifează primul game alb al finalei, este 1-3, poate fi un început de reviriment în acest set.

13.15: 0-3, Ana Bogdan trece prin cel mai dificil moment al finalei..

13.11: 2-0 pentru Udvardy, începe mult mai bine sportiva din Ungaria acest set secund.

13.02: Game lung câștigat la debutul manșei secunde de Udvardy.

SET câștigat de Bogdan cu multă lejeritate, 6-2!

12.45: Și încă un break făcut de Bogdan, are 5-2 românca, Udvardy este plină de nervi după o decizie a arbitrului de scaun care a dat o minge câștigătoare pentru tenismena din Sinaia.

12.35: Excepțional joacă Ana! Face al treilea break al zilei și se duce la trei puncte avans pe tabelă, 4-1.

12.29: Primul game pentru sportiva noastră pe serviciu, merge la 3-1 Ana, care se bazează pe un sprijin solid din partea spectatorilor.

12.23: Revine Bogdan la conducere, are 2-1, continuă seria break-urilor în această finală.

12.16: 1-1, schimb de break-uri în startul acestei finale.

12.10: Ana Bogdan începe cu break după ce Udvardy face și o dublă greșeală, este 1-0.

12.07: Începe partida, Udvardy este la serviciu!

12.04: Avem primele imagini de la Iași, cele două jucătoare au început încălzirea oficială.

Este a doua finală consecutivă pentru Ana în circuitul WTA, după cea de săptămâna trecută de la Varșovia, pierdută în minimum de seturi la Caroline Garcia, 6-4, 6-1.

Se înfruntă locurile 75 și 93 WTA, iar până acum cele două s-au înfruntat de 3 ori, românca având 3-0 la scorul general, cu victorii la Budapesta în acest an, Cluj-Napoca 2021 și Budapesta 2017. Un singur set i-a luat Udvardy până acum Anei, chiar anul acesta, în turneul din capitala țării sale.

Până acum, la Iași, turneul BCR Open Ladies de valoare WTA 125, Bogdan le-a învins pe Oana Simion, Zakharova, Gorgodze și Astakhova, fără să piardă niciun set în capitala Moldovei. Sportiva maghiară a trecut la această competiție de Papamichail, Jani, Kiki Mladenovici și Chwalinska.

Partida va fi televizată pe DigiSport.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!